Schimbare în cadrul Ministerului Afacerilor Externe în ceea ce privește persoana care îndeplinește funcțai de agent guvernamental Curtea de Justiție a Uniunii Europene. Azi, în Monitorul Oficial a fost publicat un act emis de premierul Ludovic Orban, referitor la „eliberarea domnului Costin-Radu Canțăr, la cerere, din funcția de agent guvernamental pentru Curtea de Justiție a Uniunii Europene, însărcinat cu reprezentarea României în fața Curții de Justiție, a Tribunalului Uniunii Europene, a celorlalte instituții ale Uniunii Europene, precum și a Curții de Justiție a Asociației Europene a Liberului Schimb, cu rang de subsecretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe”.

Decretul următor semnat de Orban are legătură tot cu CJUE: succesorul pe post, în persoana unei doamne angajate de mulți ani în MAE, ultima dată îndeplinind funcția de șef serviciu. Este vorba despre „Decizie pentru desemnarea doamnei Emilia Gane în calitate de agent guvernamental pentru Curtea de Justiție a Uniunii Europene și Tribunalul Uniunii Europene, cu rang de subsecretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, în cauzele în care se împlinesc termene procedurale în lunile noiembrie-decembrie 2019”.

Dacă Emilia Gane lucrează de mult timp în MAE, Costin – Radu Canțăr a apărut aproape peste noapte în instituție. În mai 2018, Canțăr a fost numit în funcția de Agent guvernamental pentru Curtea de Justiție a Uniunii Europene și a Curții de Justiție a Asociației Europene a Liberului Schimb, cu rang de subsecretar de stat.

Până atunci, timp de cinci ani, acesta fusese inspector de concurență în cadrul Consiliului Concurenței (Direcțiile Juridic – Contencios și Supraveghere Feroviară). Canțăr vine din Dolj, unde a fost avocat, iar presa locală scrie că acesta ar fi fost un apropiat al Liei Olguța Vasilescu, pe filiera tatălui său.

Articolul precedentKlaus Iohannis, acuzat că a folosit resurse de la buget pentru a-și organiza „dezbaterea” din cadrul campaniei electorale. „Este inacceptabil ca Președintele României să apeleze la fonduri bugetare sau la oameni plătiți de contribuabili”, atrage atenția Viorica Dăncilă
Articolul următorAutoritatea Electorală Permanentă a verificat partidele la bani „mărunți”. Ce a descoperit la analiza veniturilor și cheltuielilor