Premierul Ludovic Orban a făcut din nou câteva declarații care pot fi interpretate drept amenințări pentru toți cei care au fost aduși în sistem de PSD. Prezent la Brașov, unde a participat la ceremonia depunerii de coroane în memoria participanților la revolta anticomunistă a muncitorilor brașoveni din 15 noiembrie 1987 și la ceremonia de semnare a contractului de finanțare a proiectului de modernizare a Spitalului Clinic Județean de Urgență, premierul a răspuns la câteva întrebări. Unele dintre acestea, pe tema banilor. Sunt sau nu bani de pensii și salarii?

Onorăm toate cheltuielile necesare bugetuui. Sigur că ceea ce vom considera că sunt cheltuieli ne-necesare le vom face să dispară. Salariile și pensiile vor fi plătite la termen, dar nu vom plăti în continuare salarii la cei care au intrat pe ușa din dos în instituțiile publice – pe bază de carnet de partid sau pe bază de pile și rubedenii ale clientelei politice a PSD-ului și cei care nu își fac treaba.

De asemenea, știți foarte clar că am declanșat un proces de refacere a capacității administrative a instituțiilor guvernamentale, de reducere a dimensiunii aparatului birocratic. Am început cu reducerea numărului de ministere, vom continua cu reducerea numărului de entități publice aflate în subordinea Guvernului, astfel încât să creăm o administrație cât mai eficientă, lipsită de proceduri inutile, care să asigure fluența tuturor proceselor administrative pentru asigurarea de servicii de calitate pentru cetățeni”, a promis Orban.

Articolul precedentMembrii Consiliului de Administrație din Electrica au rămas fără indemnizațiile de mii de euro
Articolul următorKlaus Iohannis, acuzat că a folosit resurse de la buget pentru a-și organiza „dezbaterea” din cadrul campaniei electorale. „Este inacceptabil ca Președintele României să apeleze la fonduri bugetare sau la oameni plătiți de contribuabili”, atrage atenția Viorica Dăncilă