Mai multe formațiuni politice de care au auzit doar membrii lor și încă două, trei persoane, au fost verificate de Autoritatea Electorală Permanentă în ceea ce privește sumele încasate și cele cheltuite, așa cum se regăsesc ele în acte. AEP are competența să controleze partidele și alianțele politice fie pentru că așa își dorește, fie că sunt ceva suspiciuni privind veniturile și cheltuielile. Așa se face că zilele acestea au apărut în Monitorul Oficial și rapoartele întocmite după controale. Nereguli au fost găsite mai peste tot, chiar dacă au fost partide care s-au făcut că plouă când AEP le-a cerut documentele contabile aferente anului 2018.
Partidul Noua Dreaptă, Partidul Naţional Democrat și Partidul Botoşănenilor nu au pus la dispoziţia echipei de control documentele referitoare la sursele de finanţare şi cheltuielile înregistrate în anul 2018, în timp ce Partidul Neamul Românesc „nu a transmis în termen de 15 zile documentele solicitate de Autoritatea Electorală Permanentă, (iar) echipa de control nu a putut verifica veniturile şi cheltuielile formaţiunii politice aferente anului 2018”.
Din acte a reieșit că Partidul Dreptăţii, Partidul Noua Revoluţie și Partidul Mişcarea Liberală nu au înregistrat venituri şi cheltuieli, în timp ce Partidul Dreapta Conservatoare și Partidul Republican Conservator nu au declarat venituri şi cheltuieli pentru anul 2018.
Dacă Partidul Comunitar din România a înregistrat venituri în sumă de 1.476,00 lei şi cheltuieli în sumă de 1.285,95 lei, au fost alte trei formațiuni ale căror cheltuieli au depășit cu mult veniturile.
Potrivit AEP, este vorba despre: Partidul Civic Maghiar – a încasat venituri din cotizaţii în sumă de 7.495,00 lei şi a efectuat cheltuieli în cuantum de 9.128,87 lei; Partidul Ialomiţenilor – a înregistrat venituri în sumă de 1.910,00 lei şi cheltuieli în sumă de 10.710,00 lei, și Partidul Socialist Român, care a încasat venituri în sumă de 2.855,00 lei şi a efectuat cheltuieli în valoare de 7.698,89 lei.