Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

În fiecare an, data de 18 octombrie marchează ziua europeană de luptă împotriva traficului de persoane.

Această zi a fost stabilită ca urmare a numărului alarmant de persoane care dispar și ajung victime ale sclaviei moderne, o afacere deosebit de profitabilă după cea a traficului de droguri sau de arme.

Traficul de ființe umane este un fenomen răspândit nu doar în Europa, ci în toată lumea

În Europa, cele mai multe victime ale traficului de oameni provin din regiunea estică, mai ales din state subdezvoltate.

Cu ocazia acestei zile, Uniunea Europeană face apel la conștientizarea permanentă cu privire la traficul de ființe umane.

De asemenea, trebuie încurajată comunicarea, informarea și implicarea activă a persoanelor care lucrează pentru a soluționa acest aspect.

Mesajele reprezentanților Uniunii Europene, în contextul conflictului din Ucraina: Războiul creează vulnerabilități”

Astăzi este Ziua UE împotriva traficului de persoane. Să folosim această zi pentru a ne ridica vocea, pentru a proteja victimele și pentru a lupta împotriva traficului de persoane”, a transmis Ylva Johansson, comisarul UE pentru afaceri interne.

 ”Să nu uităm traficul de persoane în conflict. Războiul creează vulnerabilități exploatate de traficanții nemiloși”, a fost mesajul coordonatorului UE pentru combaterea traficului, Diane Schmitt.

Colaborăm pentru a consolida conștientizarea și prevenirea, pentru a proteja victimele și pentru a îmbunătăți răspunsul judiciar”, au scris și reprezentanții din cadrul Afacerilor Interne ale Uniunii Europene.

Definiția traficului de persoane

Potrivit EU, traficul de persoane este definit ca ”Recrutarea, transportul, transferul, adăpostirea sau primirea de persoane, inclusiv schimbul sau transferul de control asupra persoanelor în cauză, efectuate sub amenințare sau prin uz de forță sau prin alte forme de constrângere, prin răpire, prin fraudă, prin înșelăciune, prin abuz de putere sau profitând de starea de vulnerabilitate sau prin oferirea sau primirea de bani sau de alte foloase pentru a obține consimțământul unei persoane care deține controlul asupra alteia, în vederea exploatării”.

Articolul precedentCrimă șocantă la Paris: O fetiță de 12 ani a fost găsită fără suflare, într-un ambalaj de plastic
Articolul următorCadavrul unei femei a fost descoperit de către arheologii unui muzeu din Drobeta-Turnu Severin
Jurnalist full-time / Pesimist part-time