Doi polițiști din Cluj sunt cercetați într-un dosar de corupție, acuzațiile fiind de luare de mită, abuz în serviciu în scopul obținerii unui folos necuvenit și fals intelectual.
Cei doi agenți de poliție din cadrul unei secții rurale de poliție din subordinea Inspectoratului de Poliție Județean Cluj sunt bănuiți că din primăvară și până luna aceasta, mai precis vineri, au pus de o mică „afacere”: după ce prindeau șoferi care încălcau legislația rutieră le solicitau acestora diverse sume de bani pentru a-i ierta.
La finalul săptămânii cei doi polițiști au fost audiați și mai apoi reținuți pentru 24 de ore, unul dintre acesta fiind arestat sâmbătă, conform deciziei instanței: „Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, şi în consecinţă: Dispune arestarea preventivă a inculpatului M.I. pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 16 octombrie 2021 şi până la data de 14 noiembrie 2021 inclusiv. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă în acest sens”.
În ceea ce îl privește pe colegul acestuia, decizia a fost de a-l plasa sub control judiciar, iar procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj continuă cercetările. Anterior audierii celor doi oameni ai legii, Direcția Generală Anticorupție arată că vineri a fost pus în executare un mandat de percheziție domiciliară la sediul secției de poliție de care aparțin. Totul, cu sprijinul lucrătorilor specializați din cadrul DGA – Direcția Anchete, IGPR – DOS – BOS Cluj-Napoca și IPJ Cluj.
„La aceeași dată, procurorul de caz a pus în mișcare acțiunea penală privind comiterea infracțiunilor de luare de mită în formă continuată, abuz în serviciu în scopul obținerii unui folos necuvenit și fals intelectual. (…)
În fapt, cei doi agenți de poliție, în perioada mai-octombrie a anului 2021, au pretins, au primit și au acceptat sume de bani cuprinse între 200-500 lei de la persoane care au comis abateri la regimul rutier pe raza județului Cluj, pentru a nu-și îndeplini atribuțiile de serviciu în mod corespunzător, respectiv neaplicarea sancțiunilor contravenționale și atestarea unor fapte sau împrejurări necorespunzătoare adevărului, cu prilejul întocmirii actelor de constatare a contravențiilor”, se arată într-un comunicat al DGA.