Florea Daniel
Florea Daniel

Atunci când vine vorba despre Florea Daniel, primarul PSD al Sectorului 5, lucrurile sunt destul de clare. Omul n-a reușit în patru ani de zile vreo performanță, ba chiar mai mult decât atât, urmând „modelul Vanghelie”, a continuat să bage mizeria sub preș, spoind sectorul mai c-o petrecere în aer liber pe bani publici, mai c-o pomană electorală – așa cum îi stă bine politicianului „de modă veche”, cel neadaptat timpurilor pe care le trăiește. Și ca să fie sigur că mașina timpului pe care o are în dotare deține o singură setare, și-anume una care te trimite direct în „trecutul gri”, Florea Daniel a continuat să-i țină pe locuitorii sectorului în condiții demne de romanele distopice pe care le-a adus la realitate.

Mită electorală în formă continuată în Sectorul 5, marca Florea Daniel

Prețul unui vot? Un voucher de 100 lei

Pe Florea Daniel nu pare să-l intereseze nici componenta morală, însă nici cea penală. Continuă să distribuie cât e ziua de lungă vouchere de 100 lei, sperând că-n acest fel se va mai îndura cineva să pună ștampila pe numele lui. În mod evident, în mintea încă-primarului se desfășoară scenarii fanteziste în care oamenii încă mai pot fi păcăliți cu 100 de lei, dați tot din banii lor, până la urmă.

O informație pe SURSE ne confirmă faptul că Florea n-are niciun gând să se oprească din a comite mită electorală. Potrivit surselor noastre, firma Fan Courier ar fi fost contractată să distribuie, în cursul zilei de mâine, 2000 de plicuri conținând fiecare câte un voucher de 100 de lei, pe sistemul „de la nașul mare, o dedicație”. Curierii respectivei firme ar fi fost, de asemenea, avertizați că împărțirea celor 2000 de plicuri reprezintă o prioritate, astfel că urmează să fie chemați în tură înclusiv acei angajați care ar fi trebuit să aibă sâmbăta liberă.

Să recapitulăm: 200.000 lei din banii contribuabililor vor fi folosiți pe post de mită electorală. Ca să nu mai punem la socoteală contractul încheiat cu firma Fan Courier, pe care ne îndoim că-l plătește Florea din salariul său de primar.

EXCLUSIV. Dovada mitei electorale dată de Florea Daniel

Zilele Sectorului 5: altă mită, altă distracție

Și pentru că orice primar „care se respectă”, dar care nu-și respectă cetățenii, trebuie să-și desăvârșească realizările inexistente cu ceva, același Florea Daniel se folosește de „Zilele Sectorului 5” pentru a mai bifa o mită, sărbătorind faptul că, timp de patru ani de zile nu a făcut absolut nimic. În condiții normale, un primar bun și gospodar ar fi fost îndreptățit să le ofere cetățenilor o ieșire din cotidianul pandemic. În condițiile de față, spectacolul menit să-i mai aducă „câteva puncte” primarului Florea nu va reuși decât să fie o reprezentație grotească a tot ceea ce îl caracterizează pe acesta.

Pe 27 septembrie se vor organiza alegerile locale. Folosiți responsabil ștampila de vot!

Ziarul de Investigații

Articolul precedentCu venituri de peste 500 de milioane de lei în 2019, Tăriceanu le dorește celor din guvern să trăiască din 800 lei pensie
Articolul următorCiolacu ține cu minerii: „PSD nu va permite ca vreo mină să fie închisă!”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.