Autoritățile chineze folosesc ploaia artificială în părțile din centrul și sud-vestul țării, din cauza secetei severe și a unui val de căldură record, arată BBC.
Potrivit Centrului Național pentru Climă, valul de căldură, care durează de mai bine de două luni, este cel mai persistent dintre fenomenele extreme înregistate în China.
În același timp, râul Yangtze, cea mai lungă cale navigabilă din Asia, este afectat de lipsa precipitațiilor, iar rezervoarele hidroenergetice au scăzut, în prezent, cu până la jumătate.
Ploaia artificială reprezintă o tehnologie de însămânțare a norilor, cu ajutorul avioanelor
Provinciile din jurul râului Yangtze au recurs la operațiuni de însămânțare a norilor pentru a combate lipsa ploii.
Temperaturile nu scad sub 40 de grade Celsius, iar companiile se află sub o presiune extremă, din cauza creșterii cererii pentru aparatele de aer condiționat.
Mai mult, birourilor guvernamentale din Sichuan li s-a cerut să mențină nivelul aerului condiționat la cel puțin 26°C, iar lucrătorilor le-a fost impus să folosească scările, în loc de ascensoare.
Milioane de locuitori au fost afectați de întreruperi de curent
În orașul Dazhou, care găzduiește aproximativ 5.4 milioane de oameni, întreruperile de curent durează până la trei ore, relatează presa locală.
De asemenea, fabricile din provincie au fost forțate să reducă producția sau să oprească programul de muncă, ca parte a măsurilor de urgență pentru a redirecționa sursele de energie către gospodării.