Foto: Facebook/ISU București-Ilfov
Foto: Facebook/ISU București-Ilfov

Astăzi, 18 august, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” din București-Ilfov aniversează 178 de ani de la înființarea primei formațiuni de pompieri militari din București.

Cu acest prilej, dorim colegilor noștri sănătate și satisfacții profesionale, materializate în cât mai multe vieți și bunuri salvate! “La mulți ani!” tuturor pompierilor din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov!”, au transmis reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență, într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook.

În data de 18 august, pompierii bucureșteni vor organiza multiple activități de tipul ”Ziua Porților Deschise”

Potrivit comunicatului, cu ocazia acestei zile, pompierii îi așteaptă pe vizitatori, în toate subunitățile de intervenție ale ISU B-IF, unde, până la ora 21.00, vor fi desfășurate activități de tipul “Ziua Porților Deschise.

Mai mult, cei interesați se vor putea întâlni cu echipajele, tot până la ora 21.00, în parcurile ”Carol I” și ”Alexandru Ioan Cuza” din Capitală.

Aici, vor fi organizate expoziții de tehnică, iar vizitatorii se vor putea familiariza cu autospecialele de intervenție: pentru stingerea incendiilor, salvare de la înălțime și acordarea primului ajutor calificat.

Foto: Facebook/ISU București-Ilfov

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Dealul Spirii” Bucureşti-Ilfov are misiunea de prevenire, monitorizare şi gestionare a situaţiilor de urgenţă din zona de competenţă a marii unităţi, având ca scop pregătirea şi protecţia populaţiei, asigurarea condiţiilor necesare supravieţuirii în situaţii de urgenţă, protecţia valorilor culturale, arhivistice, de patrimoniu şi a bunurilor materiale, precum şi a mediului, desfăşurării pregătirii profesionale a personalului, organismelor specializate şi serviciilor de urgenţă, executarea intervenţiei operative pentru limitarea şi înlăturarea efectelor situaţiilor de urgenţă.

Articolul precedentStrada Sforii din Brașov, cea mai îngustă stradă din România, închisă noaptea din cauza actelor de vandalism
Articolul următorÎn lupta cu seceta, China apelează la ploaie artificială
Jurnalist full-time / Pesimist part-time