Chimcomllex Borzesti
Chimcomllex Borzesti- pag de FB

 Creșterea prețurilor la energie și gaze naturale afectează în continuare industria românească, combinatul chimic Chimcomplex Borzești anunțând închiderea temporară a activității, începând cu 18 august, din această cauză, potrivit antena3.ro.

Producția combinatului va fi oprită pentru 14 zile

Combinatul chimic din Borzești va opri temporar activitatea de producție în cadrul platformei industriale Borzești timp de 14 zile începând cu data de 18 august, din cauza prețurilor în creștere la energie electrică și gaze naturale, potrivit anunțului făcut pe Bursa de Valori București (BVB).  În această perioadă , contractele individuale de muncă̆ ale salariaților afectați vor fi suspendate, aceștia urmă̂nd să̆ primească  o indemnizație în cuantum de 75% din salariul de bază, potrivit prevederilor Contractului Colectiv de Muncă̆. Chimcomplex Borzești a obținut în primul semestru al acestui an un profit net de 165 milioane lei (33,5 milioane de euro),  care este cu 40% mai mic comparativ cu cel înregistrat în primul semestru al anului trecut, care a fost de 282,6 milioane lei (57,7 milioane de euro).

Cifra de afaceri a Combinatului de la Borzești a înregistrat o creștere la 1,222 miliarde lei (247 milioane de euro), față de 1,1 miliarde lei (233 milioane de euro), înregistrată în primul semestru din 2021

Vânzările pe piața externă, cele mai multe la nivelul Uniunii Europene, au însemnat în semestrul I aproape 90,79% din volumul total al vânzărilor. Din cauza prețurilor de achiziție ale materiilor prime și utilităților, care au crescut în perioada ianuarie-iunie 2022, cheltuielile de exploatare au crescut, rata de creștere fiind mai mare decât creșterea prețului de vânzare al produselor finite Chimcomplex, susține conducerea companiei..

„Strategia noastră dă rezultate bune și arată performanța operațională. Cu toate acestea rezultatele financiare sunt în scădere față de aceeași perioadă din 2021 ca urmare a creșterii alarmante a prețurilor la energie electrică și gaze naturale. În acest context trendul descendent al rezultatelor noastre financiare va continua și în semestrul ÎI 2022. Ca și alte companii din industrie avem nevoie de intervenția statului pentru amortizarea preţurilor crescute la gaz şi energie electrică înainte de a lua în calcul reorganizarea producției și optimizarea structurii organizaționale”, au declarat reprezentanții companiei.

100 de angajaţi ai Alro Slatina vor fi concediaţi în următoarele două săptămâni

Articolul precedentPSD și Cristian Ghinea, contre pe Facebook despre PNRR și spitale: „Li se sparge balonul de ciungă în păr”
Articolul următorStrada Sforii din Brașov, cea mai îngustă stradă din România, închisă noaptea din cauza actelor de vandalism