Eugen Orlando Teodorovici parcă abia așteaptă moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban, însă până la vot își explică viitoarele acțiuni. Nu este de ajuns o zi pentru ca fostul ministru al Finanțelor din timpul guvernării PSD să scrie tot ce are de spus, așa că după o primă postare ieri pe Facebook, azi ajunge la episodul II. Concluzia este însă aceeași: „VOTEZ oricând o moțiune de cenzură împotriva guvernului #Orban”. Teodorovici asigură că va vota în cunoștință de cauză, „doar un text al cărui conținut îl văd, îl citesc și mi-l asum, și NU o listă cu semnături aruncată pe masă în ziua depunerii moțiunii! Voi vota moțiunea de cenzură pentru că am avut o poziție consecventă în privința acestui guvern incompetent și am VOTAT întotdeauna împotriva acestuia, încă de la învestire, așa cum am VOTAT și împotriva tuturor măsurilor abuzive luate de aproape 10 luni”.

Are multe de scris Teodorovici, mai ales că lupta sa exterioară nu e doar cu liberalii, ci și cu actuala conducere interimară a PSD, pe care o și atacă pe alocuri. Așa că azi, în episodul II, revine:

Orban merită să devină din nou șomer pentru că în numai 10 luni a distrus #economia, a gestionat #crizasanitară în cel mai neprofesionist și dezastruos mod imaginabil, a refuzat nejustificat, doar bazat pe răutate calculată, majorarea pensiilor, salariilor profesorilor și alocațiilor prevăzute în legi, a urmărit cu lăcomie doar obținerea de putere, cât mai multă putere politică!
De fapt, în cele 10 luni, nu a fost preocupat decât de putere, sinecuri și tunuri financiare.

Și nu a fost singur! Să nu uităm că a „reușit” toate acestea cu ajutorul unei întregi echipe de „profesioniști”, cu susținerea nemărginită a președintelui Iohannis și, nu în ultimul rând, cu sprijinul politic absolut interesat al celui mai mare partid din #opoziție – PSD.
Un #PSD care, în noua sa formulă de conducere interimară, chiar în condițiile în care deține și conducerea celor două camere ale Parlamentului, a jucat prost rolul opoziției și, mult mai prost, chiar rolul de partid social-democrat, de apărător al drepturilor și veniturilor oamenilor. Un #PSD care ar fi putut măcar acum, în ultimul moment, să acționeze pentru modificarea în regim de urgență a proiectului de #lege privind rectificarea bugetară (se putea în maxim 3 zile‼️), astfel încât să poată fi promulgată de președinte și să intre în vigoare la data de 1 septembrie!

Sunt atâtea motive pentru care voi VOTA o moțiune de cenzură împotriva cabinetului Orban, după o perioadă extrem de grea în care s-au suprapus efectele pandemiei cu măsurile nocive și abuzive ale unei guvernări incompetente.România are nevoie să fie guvernată responsabil!

România are nevoie să fie condusă de o #echipă de profesionişti, cu experiență dovedită și hotărâți să asigure guvernarea într-o manieră logică, așteptată de români, axată pe nevoile lor curente și pe nevoile viitoare ale societății și economiei!

Românii au nevoie de #lideri care să-și asume un #program economico-social consistent, cu obiective clare, care să fie echitabil și să asigure șanse egale tuturor actorilor de pe piață!

Românii au nevoie ca la Palatul Victoria să fie #patrioți care să apere interesele țării lor indiferent de contextul european sau internațional și care să se lupte pentru societate și economie, nu să se predea la primul foc de armă! Românii au nevoie de un #guvern competent și responsabil care să fie total opusul celui pe care-l conduce acum Ludovic Orban!

De aceea, voi VOTA moțiunea de cenzură, ca să eliberez și #PalatulVictoria de impostori! Și sunt pregătit să-mi asum guvernarea, indiferent de moment și de poziția publică ocupată”.

Articolul precedentTăriceanu, candidatura și Bucureștiul: „Trebuie să devină #MareleBucurești”
Articolul următorDaniel Florea îi minte în continuare pe cetățenii Sectorului 5