A fost panică la o pensiune din orașul brașovean Săcele. Doi urși au intrat în curtea unei pensiuni din localitate și timp de două ore nu au vrut să plece de acolo. A fost nevoie să fie tranchilizați, după care au fost transportați la o distanță de zece kilometri în pădure.

Prefectura Braşov a anunţat că Dispeceratul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Braşov a fost sesizat prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă – 112 despre faptul că în curtea Pensiunii Genţiana, situată pe strada Valea Doftanei din zona Brădet, municipiul Săcele, se află doi urşi.

Jandarmii nu au reușit timp de două ore să îndepărteze animalele și a fost luată decizia tranchilizării. Acțiunea a avut loc sub coordonarea unui medic veterinar.

După tranchilizare, jandarmii au mutat urşii pe acelaşi fond forestier, la o distanţă de aproximativ zece kilometri în pădure, în zona Babarunca, pe drumul forestier Valea Tărlungul Mare – Ciocuri. Specialiștii au rămas în zonă pentru monitorizarea animalelor, care după ce s-au trezit din tranchilizare au plecat în pădure.

Articolul precedentVremea rea nu i-a speriat pe români. Valea Prahovei, ocupată aproape în totalitate
Articolul următor121 de milioane de lei de la Ministerul Dezvoltării pentru Spitalul din Sinaia
Am debutat în presă în 1992, iar povestea continuă...