Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, a anunţat, într-o conferinţă de presă organizată în Ploieşti, că instituția pe care o conduce va asigura finanțarea necesară pentru finalizarea obiectivului. Este vorba despre suma de 121 milioane de lei, proiectul de hotărâre de Guvern fiind deja în dezbatere publică. Termenul de execuție a lucrărilor va fi de 60 de luni, după ce licitația privind desemnarea constructorului va fi finalizată.

„Este un proiect început în anii ’90 și oprit din diverse motive. A trecut în cele trei comitete tehnico-economice, atât la CNI cât şi la Ministerul Dezvoltării, la sfârşitul lunii mai, şi în consiliul interministerial de lucrări publice. Este o investiţie de 121 de milioane de lei. De câteva zile proiectul se află în transparenţă decizională pe site-ul Ministerului Dezvoltării proiectul de hotărâre de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici. Avem finanţarea asigurată la acest obiectiv de investiţii”, a declarat ministrul Attila Cseke, care s-a și deplasat la Sinaia pentru a vedea stadiul obiectivului. 

Lucrările de construcţie au fost începute iniţial de către Ministerul Sănătăţii în anul 1991, dar au fost abandonate şi transferate Consiliului Judeţean Prahova. Acesta, din lipsa de fonduri, a sistat lucrările şi la rândul lui, a transferat construcţia Primăriei Sinaia, în anul 2008.

De la preluarea lucrărilor la noul spital, în anul 2008, primăria a procedat la reproiectarea lui pe o nouă structură, dorind crearea singurului Spital Clinic de Urgenţă de zonă montană din România.

Articolul precedentDoi urşi care au intrat în curtea unei pensiuni din Săcele, tranchilizaţi şi duşi în pădure
Articolul următorGarda de Coastă Constanța a descoperit alte containere pline cu deșeuri ilegale
Am debutat în presă în 1992, iar povestea continuă...