Foto Facebook Rareş Bogdan

Există o „mafie” a înmatriculărilor auto, a declarat prefectul judeţului Timiş, Mihai Ritivoiu. O treime din programările online sunt fictive, fiind făcute de anumite firme care vor să blocheze sistemul pe câte o lună, a mai declarat prefectul Mihai Ritivoiu. Clienţii sunt nevoiţi să apeleze la ele pentru a obţine un număr de ordine, contra unei taxe „de urgenţă”.

Cum se fac programările  fictive


Noaptea, când nu este trafic pe site, firma anulează o programare fictivă și introduce alta pentru a doua zi, a mai declarat prefectul județului Timiș. Mihai Ritivoiu a subliniat că vrea să discute problema, la Bucureşti, cu şeful Direcţiei Naţionale a Serviciului de Permise.„Există o problemă a programărilor fictive făcute de «mafia înmatriculărilor de maşini». Aproximativ 30% din programările făcute online sunt fictive. 50 de programări pe zi nu se întâmplă, iar funcţionarii stau la ghişee şi nu au de lucru. Am investigat, am scos date din sistem şi am aflat că există firme cu nume fictiv care îşi fac programări cu aceeaşi serie de şasiu, modificând doar ultima cifră şi blocând zilnic, pe o lună şi ceva în faţă, aceste înmatriculări online. Se creează astfel o presiune artificială şi o psihoză că sunt cozi şi trebuie să se aştepte zeci de zile. Aşa că oamenii apelează la astfel de firme, unde plătesc taxa de urgenţă. Noaptea, când nu e trafic pe site, firma anulează o programare fictivă şi introduce altă pentru a două zi, a unui client căruia îi rezolvă maşina”, a subliniat Mihai Ritivoiu.

Prefectul a menţionat că, în mod normal, programările online sunt un semn de civilizaţie, iar din respect pentru timpul tuturor şi acest sistem ar trebui să ajute pe toată lumea. Dar în situaţia actuală este mai util pentru cetăţean să meargă direct la ghişeu, ca în urmă cu 15 ani, să ia un bon de ordine şi să-şi rezolve problema în aceeaşi zi, a subliniat Mihai Ritivoiu.

Sorin Oprescu a fost reținut în Grecia

Articolul precedentSilvio Berlusconi susține că războiul dintre Rusia și Ucraina va continua
Articolul următorCurtea Constituțională analizează azi dacă numirile lui Licu și Scântei au fost „pe bune”