Silvio Berlusconi a declarat, marți, că Italia se află „în război” cu Rusia deoarece a decis să trimită armament Ucrainei. Acesta e de părere că toate sancțiunile impuse de Uniunea Europeană Federației Ruse vor avea „repercusiuni puternice” asupra tuturor țărilor din blocul comunitar.

De asemenea, fostul premier italian susține că toți liderii europeni refuză orice formă de dialog cu Vladimir Putin pentru ca acesta să oprească războiul ce durează de mai bine de 80 de zile.

„Nu avem lideri în lume, nu avem lideri în Europa. Mă tem că acest război va continua, noi de asemenea suntem în război pentru că le trimitem arme”, a spus Berlusconi, potrivit Digi24.

Ucraina rezistă atacurilor rusești de mai bine de 80 de zile. Armata rusă bate în retragere

Totodată, Berlusconi a afirmat că Italia va cunoaște, pe propria ei piele, „rodul” sancțiunilor impuse de UE.

„Vor fi pagube chiar şi mai grave în Africa, iar apoi sunt posibile valuri de refugiaţi”. ”Trebuie să gândim ceva excepţional pentru a opri războiul”, a concluzionat Berlusconi.

Reamintim că în urmă cu câteva zile, Guvernul italian a anunțat că se pregătește să desfășoare militari la granița cu Ucraina, dar și să pună la dispoziția autorităților ucrainene arme tehnologice precum antidrone Guardian, aparate de bruiaj radar şi sisteme de apărare împotriva eventualelor atacuri asupra infrastructurilor.

Mai exact, peste 600 de militari vor pleca în următoarele săptămâni în România, Ungaria și Bulgaria.

Totodată, premierul italian a declarat, de pe scena Teatrului Anthem din Washington, că Italia va face „totul pentru pace.”

„Trebuie să începem să ne gândim și la reconstrucție, problemă abordată și în întâlnirea bilaterală de la Casa Albă cu Joe Biden, pentru că “distrugerea orașelor sale, a fabricilor sale industriale, a câmpurilor sale va necesita un sprijin financiar enorm”. Pe scurt, un “Plan Marshall”, a declarat Mario Draghi.

Citește și articolul:Sergio Mattarella, reales președinte al Italiei

Articolul precedentDreptate pentru minorii care au fost victimele unor infracțiuni sexuale. Ministerul Justiției a făcut anunțul
Articolul următorPrefectul județului Timiș: Există o „mafie” a înmatriculărilor auto, care percepe taxă de la oamenii care nu mai găsesc loc
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.