Orban, despre cursa pentru șefia PNL

Convins că va câștiga, cu sau fără susținerea „nucleului” de la Cluj

Președintele PNL, Ludovic Orban a declarat, marți, în Parlament că este pregătit să candideze pentru menținerea la vârful partidului, dar mai ales, că este convins că va și câștiga această funcție. În ciuda amenințărilor venite din partea „nucleului” de la Cluj” prin vocea lui Rareș Bogdan, care a precizat că Orban va avea un contracandidat puternic.

De altfel, chiar și Cîțu a declarat că vizează o funcție înaltă, însă fără a specifica despre ce funcție este vorba. Fapt pentru care, Orban se vede câștigător, reamintind de momentul de la congresul trecut, când deși nu a avut susținerea delegației de la Cluj, în mod public, a luat voturile și din acea parte.

„La Congres fiecare delegat își exprimă opțiunea. Dacă sunt filiale care au luat o decizie de susținere asta nu înseamnă că toți delegații or să voteze cu mine. Dacă sunt filiale care nu au luat decizii de susținere, asta nu înseamnă că nu am susținători. Vă reamintesc că și la Congresul trecut nu m-a susținut Clujul și am luat cel puțin o treime din voturile delegaților din Cluj pentru că eu cunosc personal toți primarii și consilierii județeni PNL și în cooperarea noastră în ultimii zeci de ani am arătat că sunt un om de încredere”, a zis Orban.

Orban și „prăpastia” cu grupul de la Cluj, după negocierile coaliției de guvernare

„Grupul de la Cluj” l-a acuzat pe Orban că a făcut sacrificii nepermise la negocierile pentru formarea guvernului, cedând în fața USR PLUS ministere pe care le-ar fi vrut liberalii. Iar un punct care a arătat faptul că încă sunt împotriva lui Orban a avut loc la finalul săptămânii trecute, când președintele PNL și-a programat o vizită la Cluj, în încercarea de a-și atrage din nou simpatia organizației. Însă, atât la la conferințele de presă, cât și la evenimentele publice organizate în cadrul vizitei, nici Boc, nici Tișe nu s-au afișat alături de Ludovic Orban. În această privință, Orban a precizat că Tișe „îi poartă sâmbetele” din momentul în care acesta din urmă a pierdut funcția de vicepreședinte PNL, la congresul trecut.

„Este adevărat că m-a înjurat Tișe din nou, dar ce e nou în asta? De patru ani de zile, dl Tișe, de când a pierdut lamentabil în fața Ralucăi Turcan competiția pentru prim-vicepreședinte, îmi poartă Sâmbetele. Eu nu-i port Sâmbetele pentru că apreciez activitatea sa administrativă și opiniile sale politice le-am trecut în plan secund”, a mai declarat Orban.

Cîțu vrea o funcție în PNL, dar nu spune cât de înaltă

Articolul precedentDăncilă poate „deschide uși în Europa”
Articolul următorIohannis: „Trebuie să aducem vaccinul mai aproape de oameni”