Masca ar trebui purtată și pe trecerea de pietoni, recomandă fostul ministrul al Sănătății, Nelu Tătaru

„Purtăm masca în stațiile de autobuz, atunci când ne aglomerăm spre o anumite intrare sau chiar și pe trecerile de pietoni, dacă suntem mai mulți care trecem”

recomadare nelu tataru masca trecere pietoni
Nelu Tătaru / Foto: Cursdeguvernare.ro

Fostul ministrul al Sănătății, liberalul Nelu Tătaru, le recomandă cetățenilor să poarte masca de protecție inclusiv atunci când se află pe trecerile de pietoni aglomerate. Medicul își motivează sfatul cu faptul că nu ar fi mare diferență între înghesuiala din stațiile de autobuz și cea de pe unele treceri de pietoni ale bulevardelor centrale și extrem de populate în orele de vârf și nu numai.

Nelu Tătaru: „Avem niște reguli. Purtăm masca în stațiile de autobuz, atunci când ne aglomerăm spre o anumite intrare sau chiar și pe trecerile de pietoni, dacă suntem mai mulți care trecem”

„Invazie” de foști premieri la BNR: Viorica Dăncilă și Petre Roman îl vor consilia pe Isărescu

Nelu Tătaru a explicat, de asemenea, că „scăderea și trecerea în scenariul verde ne-au făcut ca în exterior să nu mai purtăm masca de protecție, dar sunt anumite condiții în care va trebui. În general, în locurile aglomerate”.

În momentul de față, cel puțin în București, masca de protecție este obligatorie în spațiile publice închise, însă și în stațiile de autobuz.

În celelalte orașe din țară regulile variază în funcție de dispozițiile date de Comitetele pentru Situații de Urgență din fiecare județ. Spre exemplu, în Galați, purtarea măștii de protecție continuă să fie obligatorie în zonele aglomerate ale orașului, lista locurilor unde gălățenii sunt obligați să o poarte fiind una deloc scurtă.

În plus, în orașul vecin, Brăila, restricțiile de noapte continuă în ciuda dispozițiilor anunțate de premierul Florin Cîțu, vinerea trecută. Astfel, cu toate că premierul dădea, la momentul respectiv, asigurări că relaxările anunțate vor fi valabile întregii țări, în realitate, responsabilitatea „trasării liniilor” a rămas în „cârca” Comitetelor Județene pentru Situații de Urgență, acestea trebuind să tragă concluziile aferente, în funcție de situația reală a infectărilor zilnice, la nivel local.

Articolul precedent„Invazie” de foști premieri la BNR: Viorica Dăncilă și Petre Roman îl vor consilia pe Isărescu
Articolul următorScos de la naftalină: Ponta, deranjat de Secția Specială
Iulia KELT
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.