Concret: între faptul că Dăncilă a fost angajată de Isărescu și câteva lamentări ale Dianei Șoșoacă, presa a vorbit, astăzi, și despre Secția Specială.

Și mai concret: Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) a decis în cursul zilei de azi că este de competența autorităților naționale din România să decidă dacă înființarea Secției Speciale pentru anchetarea magistraților (SIIJ) respectă cererile de independență, potrivit unui comunicat al Curții.

La fel de concret, dar fără prea multe virgule, fără diacritice și folosind nu comunicate, ci contul de Facebook, Victor Ponta consideră că a fost, este și va fi un om rațional. Doar că rațiunea sa este profund afectată de situația Secției Speciale.

De la începutul acestui scandal ridicol câțiva oameni raționali am încercat să explicăm o evidență: modul în care se organizează într-o țară membră a UE anumite unități de parchet sau instanțe NU este reglementat prin Directive sau “aquis” ! Fiecare țară își stabilește sistemul judiciar! Vreți să desființați Secția – votați în Parlament ! Dar nu mai veniți cu invenția că “așa ne cere Europa”!”, a scris politicianul pe contul de socializare.

Strigăte, lacrimi și aberații juridice sau, după cum scrie Ponta, ”bla bla bla”

Ponta nu dă nume, Ponta dă drame. În compunerea de pe Facebook, politicianul subliniază faptul că ar fi auzit foate multe strigăte și aberații juridice de la tot felul de oameni politici.

Răsturnare de situație: apare o paranteză, adăugată ulterior, în care Victor decide că nu e bine să fie indecis și adaugă că și oamenii mai puțin implicați în politică ar fi contribuit la lamentările conform cărora “vom fi excluși din Europa” , “vom fi condamnați de UE”, “toată Europa condamna Secția Specială” bla bla bla”.

Cine e deranjat, de fapt, de Secția Specială? Ponta sau băiatul care-i scrie statusurile?

Acum avem decizia Curții de Justiție a UE referitoare la Secția Specială – o decizie pe care toți o cunoșteam de la început : “este la latitudinea autorităților române” – adică a Parlamentului ! Care Parlament poate să o înființeze, să o modifice sau să o desființeze!

Recunosc că sunt satul să văd de atâtea ori interese meschine de politică internă care sunt acoperite cu minciună “așa spune Europa”, continuă Ponta.

Deznodământul conține acuzațiile de rigoare: în viziunea lui Victor Ponta, cei de la USR PLUS și la PNL ar scânci cel mai abitir. Nu-i spunem că e aproape de adevăr. Nu-i spunem nici măcar că-și pierde timpul, așa cum, singur, recunoaște.

E sătul de interese meschine și, cel mai probabil, e sătul de politică. Ponta, sau baiatul care a lansat postarea pe Facebook, semnând cu Victor Ponta. Nu ar nici prima, și nici ultima dată.

Articolul precedentMasca ar trebui purtată și pe trecerea de pietoni, recomandă fostul ministrul al Sănătății, Nelu Tătaru
Articolul următorDăncilă poate „deschide uși în Europa”
Jurnalist neprietenos. Din 1999. Sau, cum ar spune unii, încă din mileniul trecut.