Sursa foto: Facebook/ Andrei Muraru

Andrei Muraru, ambasadorul României în Statele Unite, a reacționat după ce în spațiul public au apărut imagini cu standul țării noastre de la târgul de turism de la New York. Oficialul a spus că o astfel de prestație este „scandaloasă și rușinoasă”, precizând că nu a existat nicio asumare a răspunderii.

„Nu este posibil ca lucrurile să rămână aşa. Cine a organizat participarea la târg trebuie să răspundă la întrebarea cine se face vinovat şi să ia măsuri. Altfel, astfel de situaţii se pot repeta”, a spus Muraru, potrivit Hotnews.ro.

Cu toate acestea, Ministerul Turismului are altă variantă, precizând că organizatorul a fost cu ideea de amenajare a unui stand.

Brandul turistic românesc, „merge și așa”, a ajuns și la New York

 „Din 200 de expozanţi, peste 90% au optat pentru organizarea standului în formatul precizat anterior, pus la dispoziţie de organizator”, a transmis ministerul. Mai mult, amenajarea a costat în jur de 8 mii de dolari, dar cu toate acestea, pozele Consulatului General al României la New York au adus un val de ironii.

Într-o postare pe o rețea de socializare, standul României de la Târgul de Turism „Travel and Adventure Show” a inclus o draperie neagră cu mai multe fotografii A4 printate color. Într-o poză postată de instituție erau șase reprezentanți ai României ce aveau în spatele lor draperia pe care scria mesajul „Explore the Carpathian Garden.”

De asemenea, în mesajul postat se arăta că cei care se vor opri la standul României vor avea posibilitatea de a primi informații cu privire la ofertele de călătorie în țara noastră.

 „Manifestarea a constituit spaţiul mult aşteptat pentru a disemina informaţii exclusive, oferte de călătorie şi programe turistice care nu pot fi găsite într-o astfel de prezentare nicăieri altundeva”, se arată în postarea Consulatului României.

Chiar dacă postarea a fost ștearsă după scurt timp, oamenii au preluat imaginea și au distribuit-o într-un număr mare.

Citește și articolul: ANAT: Agenţiile de turism nu poartă răspundere pentru modificarea încadrării destinaţiei între data achiziţionării serviciilor turistice şi data întoarcerii.

Articolul precedentCum a ajuns Raed Arafat să lanseze campanii de informare pentru SMURD. Prins la ananghie, șeful DSU se agață cu orice preț de scaun
Articolul următorBrazilia ridică starea de urgență. Sunt așteptați milioane de turiști în această vară
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.