Sursa foto: Pixabay

Într-un mesaj transmis de ministrul brazilian al Sănătății Marcelo Queiroga, Brazilia renunță, după doi ani de pandemie de coronavirus, la starea de urgență sanitară, informează Agerpres.

Ministrul Sănătății a precizat că în ultimile săptămâni, numărul cazurilor de Covid-19 a scăzut considerabil, iar populația a optat pentru imunizarea anti-Covid.

Totodată, Queiroga a anunțat că în următoarele zile, Guvernul va publica un act normativ cu regulile pentru revocarea stării de urgență. Oficialul a anunțat că legea va permite adoptarea mai mulor măsuri de relaxare, dar și achiziționarea de medicamente fără licență și vaccinuri cu caracter de urgență.

Brazilia, printre primele țări din lume cu cei mai mulți infectați cu Covid-19

Cu toate acestea, ministrul a spus că ridicarea stării de urgență nu înseamnă și sfârșitul pandemiei de Covid-19, precizând că populația trebuie să învețe să conviețuiască cu virusul.

Brazilia a înregistrat, la începutul anului 2022, recorduri zilnice de contagieri cu coronavirus, dar de la jumătatea lunii februarie, cazurile au început să scadă treptat. În urmă cu o zi, Brazilia a înregistrat cel mai mic număr de infectări înregistrate vreodată, 22, de la declanșarea pandemiei din 29 martie 2020.

Scăderea numărului de persoane infectate se datorează progresului campaniei de vaccinare, unde peste 70% din populația Braziliei s-a vaccinat împotriva Covid-19.

Chiar dacă a reușit să atingă pragul de vaccinare, Brazilia se numără printre primele țări cu cele mai multe cazuri de coronavirus. Astfel, de la debutul pandemiei, Brazilia a înregistrat peste 30 de milioane de cazuri și 660 de mii de decese.

În ultimele 24 ore, România a înregistrat un număr de aproape 700 de cazuri de Covid-19, cu 104 mai mult faţă de ziua anterioară, fiind efectuate 11.500 de teste. De la debutul pandemiei de Covid-19, pe teritoriul României au fost înregistrate aproape 3 milioane de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Potrivit Ministerului Sănătății, în ultimele 24 de ore au fost raportate 3 decese la pacienţi cu coroanvirus, un bărbat şi două femei. De asemenea, în țara noastră s-au vaccinat peste 8 milioane de persoane, reprezentând peste 41 % din populație.

Citește și articolul: Dezastru în Shanghai din cauza restricțiilor împotriva Covid-19

Articolul precedentStandul țării noastre la târgul de turism de la New York, o dezamăgire. Ambasadorul României în SUA: „Este scandalos si ruşinos”
Articolul următorVasile Dîncu, reacție la acuzațiile Rusiei privitoare la mercenarii români: Este o informație falsă
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.