Sursa foto: Facebook/ Volodimir Zelenski

Apel disperat din Mariupol din partea comandatului Brigăzii 36 Marine pentru Papa Francisc. Acesta i-a transmis Suveranului Pontif că e nevoie să intervină pentru salvarea oamenilor blocați în oraș, precizând că de săptămâni întregi, orașul a devenit „iadul pe pământ.”

Maiorul Volina a spus că femeile și copiii stau în frig, sunt înfometați, iar persoanele rănite mor din cauza lipsei de hrană și apă. Mai mult, acesta a spus că e timpul ca „adevărul să iasă la suprafață”, iar oamenii să fie salvați din mâinile „Satanei.”

  „Nu am văzut apelurile dumneavoastră către lume şi nu am citit toate recentele dumneavoastră declaraţii. Mă lupt de mai bine de 50 de zile, fiind încercuiţi complet şi nu am timp decât pentru o luptă aprigă pentru fiecare metru al unui oraş încercuit de inamic”, se arată în scrisoarea transmisă de conducătorul Brigăzii 36 Marine, potrivit Digi24.

Maiorul este hotărât să lupte până la capăt pentru salvarea civililor

De asemenea, acesta a spus că are puțin timp să descrie toate ororile ce au loc, zi de zi, de când armata rusească a invadat orașul, afirmând că șeful Bisericii Catolice nu a văzut niciodată ce se întâmplă în Mariupol.

„Am puţin timp să descriu toate ororile pe care le văd aici în fiecare zi. La fabrică (n.r. – combinatul siderurgin Azovstal), femei alături de copii şi bebeluşi stau în buncăre. În frig şi înfometaţi. În fiecare zi sunt vizaţi de forţele aeriene inamice. Răniţii mor în fiecare zi pentru că nu există medicamente, apă, mâncare”, a mai scris maiorul Volina.

În încheierea scrisorii sale, maiorul ucrainean a mai spus că rugăciunea nu este suficientă, fiind nevoie ajutor pentru a salva civilii rămași în Mariupol.

„Aduceţi adevărul în faţa lumii, evacuaţi oamenii şi salvaţi-le vieţile din mâinile Satanei, care vrea să ardă toate fiinţele vii”, a concluzionat oficialul ucrainean.

Citește și articolul: Sărbătorile Pascale, umbrite de războiul din Ucraina. Papa Francisc: „Ne rugăm pentru toată suferința voastră”

Articolul precedentSurpriză la Recensământul Populației și Locuințelor. S-a depășit un nou record
Articolul următorRomânia înregistrează primele decese din cauza gripei
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.