Premierul Florin Cîțu a declarat, duminică, că așteaptă desemnarea unui nou ministru pentru Sănătate, din partea USR PLUS, formațiune căreia îi revine acest portofoliu. De asemenea, Cîțu a precizat că guvernarea merge mai departe, mai mult, evaluarea miniștrilor urmând să fie făcută prin prisma faptelor, nu a vorbelor. Aceasta a fost o „săgeată” spre miniștrii care l-au atacat în ultimele zile și despre care liderul PNL a spus că ar trebui să își scrie demisia înainte de a-l critica pe premier.

„Aştept desemnarea ministrului Sănătăţii de la USR PLUS, este un portofoliu care revine USR PLUS, până atunci voi asigura interimatul şi mă voi asigura că lucrurile funcţionează bine. Tot ce înseamnă discuţii politice vor avea loc la discuţia din coaliţie cu cele trei formaţiuni politice”, a declarat, duminică, Florin Cîţu, la Ciolpani, unde a fost prezent la şedinţa Centrului Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei (CNCCI).

Cîțu, despre „opoziția” lui Vlad Voiculescu: „Opinii personale nu comentez”

Nu comentează declarațiile celor din Cabinet

Dacă zilele trecute făcea referire la ministrul desemnat, Voiculescu ca parte din „opoziție” și nu dorea să comenteze declarațiile și acuzațiile acestuia, duminică, premierul a avut o altă atitudine. A declarat că nu comentează opiniile membrilor guvernului. „Tot ceea ce pot să îi asigur pe membrii Cabinetului este că de fiecare dată voi face o evaluare corectă, bazată pe ceea ce fac şi nu pe ceea ce spun”, acesta făcând referire la ministrul Transporturilor, care a declarat într-un interviu, la G4Media, că premierul este un „zombie politic”.

De asemenea, premierul a adăugat că nu a primit de la toţi miniştrii din Cabinetul său fişele de evaluare. „Nu de la toţi miniştrii, o să vă spunem mâine care sunt ministerele de unde nu am primit. Sunt majoritatea de acolo (de la USR PLUS – n.r.)”, a precizat Cîțu.

Coaliția poate merge mai departe

Acesta a ținut să atragă atenția asupra diferenței dintre actul politic și cel de guvernare și a dat asigură că această coaliție, formată din trei parteneri – PNL, USR PLUS și UDMR – poate merge mai departe.

„Coaliţia poate merge mai departe. Trebuie cu toţii să înţelegem că este o diferenţă între actul politic şi actul de guvernare. Voi exercita această funcţie de premier, aşa cum spune Constituţia României”, a concluzionat Florin Cîţu.

Premierul Cîțu a fost prezent la CNCCI, unde s-a discutat despre „operaționalizarea” a noi paturi ATI. Astfel, de joi, de când a făcut solicitarea cu privire la ajungerea la 1.600 de paturi, au fost operaționalizate încă 12 paturi. Chiar și așa, potrivit ministrului interimar al Sănătății, situația în secțiile de terapie intensivă rămâne tensionată, în ciuda faptului că rata de infectare este în scădere.

Articolul precedentMinistrul german al Apărării atenționează. Rusia, o amenințare pentru securitatea Europei
Articolul următorAnca Dragu, vorbe de laudă pentru Guvernul Năstase