Daniel Constantin Barbu, fost ministru al culturii și senator, a încetat din viață, la nici 67 de ani. Se pare că Barbu suferea de cancer, boală care în final l-a învins.

Printre cei care au anunțat decesul lui Barbu se numără inclusiv Facultatea de Teologie Romano-Catolică, Universitatea din București, unde a predat:

Dragi studenți,

Vă aducem la cunoștință o veste tristă. Astăzi, 18.03.2024, a trecut la cele veșnice Prof. Daniel Barbu. Născut la data 21 mai 1957 în București, și-a trăit viața sub motto-ul: “Nil nisi Cruce”. A fost istoric român, senator de București din partea PNL, fost ministru al culturii în perioada 21 decembrie 2012 – 12 decembrie 2013 și profesor al Facultății de Teologie Romano-Catolică, Universitatea din București unde a predat: Teologia politică, Teologie socială și Istoria Bisericii.

Liturghia de înmormântare se va celebra joi, 21 martie, începând cu ora 10:00 la Biserica Sfânta Tereza a Pruncului Isus din București (Șos. Olteniței 3-5). Să se odihnească în pace. Domnul să-l fericească în patria cerească pentru tot binele făcut în viața pământească”.

Daniel Barbu a fost printre inițiatorii legii speciale pentru Roșia Montană, care a declanșat proteste fără precedent în România față de mineritul cu cianuri, lui Barbu fiindu-i cerută explicit demisia.

Potrivit Wikipedia, acesta a fost între 1990 – 1991 – Membru al Comisiei Naționale a Monumentelor, Ansamblurilor și Siturilor Istorice, 1997 – 1998 – Consilier de stat în cadrul Președinției României, între 1997 – 1998 – Membru în Conseil Permanent de la Francophonie, iar în anul 2000 a fost decorat cu cea mai înaltă distincție oferită de statul român, Ordinul național Steaua României, pentru activitatea în domeniul învățământului superior.

Până să fie numit ministru, în august 2012 a fost consilier prezidențial al președintelui interimar Crin Antonescu, șef al departamentului de analiză politică al administrației prezidențiale, iar pe 9 decembrie a candidat în alegerile parlamentare pe listele PNL și a fost ales senator în colegiul 5 din București.

Articolul precedent„Obiect suspect” lângă clădirea Ambasadei Rusiei din București: „Este o încercare deliberată a dușmanilor de a provoca panică”
Articolul următorPSD și PNL par să se fi înțeles să aibă un medic drept candidat comun la Primăria Capitalei