Sursa: Facebook

Alertă falsă privind amplasarea unei bombe lângă clădirea Ambasadei Rusiei din București ieri, când un rucsac a fost abandonat pe trotuar pe bulevardul Kiseleff, la numărul 6.

Incidentul a fost semnalat printr-un apel la 112, dar după verificările specifice, s-a stabilit că rucsacul nu prezintă pericol, însă incidentul a fost calificat oficial de Ambasada Rusiei în România ca fiind „o încercare deliberată a dușmanilor Rusiei de a provoca panică și de a împiedica votul”.

Aceasta pentru că astăzi este a treia şi ultima zi a scrutinului prezidenţial din Rusia, în urma căruia preşedintele Vladimir Putin va obţine un nou mandat. Iar zilele acestea Putin a lansat o serie de acuze legate de încercări de perturbare a alegerilor.

Un astfel de mesaj a fost transmis de altfel și astăzi pe pagina de Facebook a Ambasadei Rusiei în România, cu un avertisment: „Atât legislația rusă cât și cea română prevede răspunderea penală pentru obstrucționarea exercitării drepturilor electorale sau a lucrărilor comisiilor electorale, ca să nu mai vorbim de celelalte articole din codurile penale ale ambelor țări aplicabile acestei situații”.

Despre descoperirea unui obiect suspect lângă clădirea Ambasadei Rusiei din București
16 martie. g. Un obiect (geantă) rătăcit suspect a fost descoperit în fața clădirii Ambasadei Rusiei din București. Reprezentanții agențiilor române de aplicare a legii au desfășurat acțiunile operaționale necesare. În timpul inspecției nu au fost găsite obiecte periculoase.

Putem presupune că acest incident este o încercare deliberată a dușmanilor Rusiei de a provoca panică și de a împiedica votul de astăzi al cetățenilor ruși la alegerile prezidențiale ale Rusiei la București.

Îi asigurăm pe toți cei care ne doresc rău că astfel de provocări sunt sortite eșecului cu bună știință. Toate măsurile de securitate necesare pentru organizarea și desfășurarea votului, precum și pentru a asigura cetățenilor noștri dreptul constituțional, sunt respectate”, transmite serviciul de presă al ambasadei.

Articolul precedentSe oprește apa pe mai multe străzi din municipiul Mangalia
Articolul următorDaniel Barbu, fost ministru al culturii și senator, a încetat din viață