Fostul secretar general al PSD urmărește aproape cu sufletul la gură orice reacție a actulului lider al social democraților și, după ce ieri a citit un interviu acordat de acesta pentru publicația G4Media.ro, a simțit nevoia să dea o replică. Marcel Ciolacu a vorbit în interviu inclusiv despre soarta politică a unor foști lideri ai PSD – Liviu Dragnea și Adrian Năstase, despre care a spus că nu vor mai fi în veci ceea ce au fost. Iar Codrin Ștefănescu consideră că nu are președintele PSD nicio calitate de a decide dacă cei doi, condamnați definitiv la închisoare cu executare, se pot sau nu întoarce în PSD.

Codrin Ștefănescu nu a uitat să menționeze din nou că actualul președinte al PSD este aservit „sistemului”, dar și că social democrații care au în continuare greutate în partid sunt lași și nu îi țin piept așa cum ar trebui. Și, la fel ca de ceva vreme încoace, Ștefănescu se simte ca un „războinic al luminii” – care se poate lupta cu oricine – și chiar o face.

Ciolacu, viclean copil de casă, zice că Năstase și Dragnea nu se pot întoarce în PSD niciodată! Că PSD-ul condus de el merge spre viitor, un viitor în care partidul stă sluj în fata Sistemului de la care își ia ordinele! Că Năstase și Dragnea sunt cam penali, iar noul PSD e un fel de usere și nu acceptă! Am așteptat toată ziua o reacție din partea oricărui membru din conducerea partidului! Nu a venit, lașitatea a atins cote alarmante!

Așa că îi răspund eu lui Ciolacu: te înșeli, nu tu decizi asta! Baza partidului gândește cu totul altceva, membrii simpli și fără funcții de conducere nu vă mai suportă! Tu, Grindeanu, Dâncu și Stănescu, reprezentați tot ceea ce votanții noștri nu admit sau acceptă! Lașitate, securism, frică, trădare! Și promit să vă arăt în viitorul apropiat cât de mult contați pentru electorat! Personaje fără onoare și scrupule ce sunteți!”, atrage atenția Codrin Ștefănescu în postarea de pe Facebook.

Marcel Ciolacu nu a fost totuși foarte categoric, ci a opinat că nu există posibilitatea statutară pentru ca Liviu Dragnea să revină în partid după ce va ieși din închisoare, în condițiile în care a fost condamnat pe 27 mai 2019 la trei ani și jumătate cu executare. În același interviu, Ciolacu a explicat că este „foarte puțin probabil” ca Adrian Năstase să candideze pe listele PSD după ce îi expiră interdicția de a candida și de a fi ales.

Acesta a dorit însă să sublinieze că nu vrea să îi vorbească „de rău” pe foștii lideri ai partidului și nici nu a făcut vreodată asta. „Mi-am asumat trecutul PSD. Cum este și normal, din punctul meu de vedere. Asta nu înseamnă că n-am învățat din greșelile făcute de PSD în trecut, astfel încât să nu le repetăm”, a mai punctat Ciolacu.

Articolul precedentCertificatul verde nu este o precondiție pentru libera circulație
Articolul următorIstoricul Mădălin Hodor, despre registrul dorit de ministrul Economiei: „Domnul Năsui ne dă oportunitatea de vis să ne transformăm în Securitate”