Ideea avansată de ministrul Economiei, de a elabora un registru al securiștilor, nu este tocmai un plan fericit, existând riscul ca inițiativa să devină una securistică, atrag atenția mai multe voci publice. Probabil Claudiu Năsui aștepta doar aplauze, însă proiectul său de lege ar putea să dea de un „mic” hop: Curtea Constituțională. Aceasta este și opinia istoricului Mădălin Hodor, care totodată este cel care atrage atenția că astfel de inițiative ne transformă în Securitate.

Năsui a dezvăluit planul său atunci când răspundea acuzațiilor din moțiunea depusă de PSD la adresa sa, opinând că ar trebui să existe la liber registru al tuturor securiștilor de la momentul decembrie 1989, pe principiul „să vedem cine sunt securiștii, care sunt rămășițele Securității din România, ce au făcut rudele lor”.

Ah. Văleu! Ați încurcat-o! Tocmai am aflat că registrul ăla se înființează la……CNSAS. Modifică ei un pic legea.
Hahahah! Adică domnul Nasui ne dă oportunitatea de vis să ne transformăm în Securitate. Că tot avem arhiva ei. Nu știam de ce mă tot face lumea securist pe aici. Uite că știau ei ceva.
Noroc că nu va trece așa ceva că ne desființa CCR a doua zi și de data asta definitiv.
Reușea Năsui ce nu a putut Voiculescu. Celălalt Voiculescu
”, scrie Hodor pe Facebook.

Mădălin Hodor este de altfel în temă, pe subiect, dat fiind că este istoric și cercetător al Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității. Acesta subliniase imediat după anunțul făcut de Năsui în Parlament că registrul există deja și „din anul 2000. Se numește Monitorul Oficial al României, partea a III-a”, iar numele ofițerilor de securitate care au încălcat drepturile si libertățile fundamentale ale omului sunt publice, ca și procesele aflate pe rolul instanțelor pe această temă.

Ideea extinderii oprobiului(căci ce altă consecință legală aveți în vedere, din moment ce nici o astfel de idee nu va trece de filtrele constituționale?) asupra membrilor familiei este atât de ieșită în decor, încât nu știu cu ce să încep. Sunteți pregătit domnule Năsui și al dumnevoastră Minister de Finanțe să plătiți milioanele de euro despăgubiri pentru așa flagrantă încălcare a celor mai elementare drepturi ale omului?”, întreba retoric Hodor.

Articolul precedentCodrin Ștefănescu, nemulțumit că Marcel Ciolacu nu îi vrea în PSD pe Liviu Dragnea și Adrian Năstase
Articolul următorRaport în Germania: Există legătură între serul AstraZeneca și apariția cheagurilor de sânge