Captură video

Vicepremierul Dan Barna crede că funcția pe care Vlad Voiculescu o are în acest moment nu se clatină și că, la nevoie, se va face scut în jurul ministrului Sănătății. Poate pentru a fi mai convingător, copreședintele USR PLUS a spus că inclusiv președintele țării îl consideră pe Voiculescu important, până acolo încât i-a îndemnat pe toți să îl susțină.

Spiritele sunt însă destul de încinse în coaliție, iar criticile la adresa lui Vlad Voiculescu nu sunt puține, mai ales după ce premierul Florin Cîțu i-a recomandat ministrului Sănătății să dea rapoarte amănunțite privind activitatea din luna decembrie pentru pregătirea pentru valul 3 al pandemiei și planurile pentru perioada viitoare. Barna a admis că sunt „puncte de vedere”, în interiorul coaliției, iar atitudinea lui Klaus Iohannis vine probabil într-un moment potrivit.

Ieri, la Cotroceni a avut loc o şedinţă de lucru pe tema Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă și se pare că preşedintele Iohannis l-a avut în gând inclusiv pe ministrul Sănătății.

Și preşedintele a fost foarte clar: este nevoie de o susţinere pentru Ministerul Sănătăţii, este nevoie de o susţinere şi ne-a cerut să îl susţinem pe Vlad Voiculescu, tocmai pentru că prima linie a temei sociale în momentul acesta în România este această pandemie şi lupta cu Covid. Or, în acest context, e foarte clar că Guvernul şi coaliţia suntem aliniaţi, cu toţii, pe acest mesaj foarte clar: România are nevoie de sprijin şi de înţelegere a cetăţenilor că vaccinul este soluţia necesară, iar până atunci măsurile de distanţare, purtatul măștii, spălatul pe mâini rămân valabile și necesare pentru a nu avea o perspectivă de măsuri mai dure”, a spus Barna la Digi 24.

Acesta a infirmat zvonurile potrivit căruia numele lui Vlad Voiculescu ar fi luat în discuție la o posibilă remaniere și a asigurat că, în ciuda a ceea ce transpiră în exterior, în interiorul coaliției lucrurile sunt calme și aplicate pe problemele zilei.

Citim aproape cu umor şi eu, şi premierul, şi Vlad în presă despre scandaluri şi lupte care au existat, în timp ce noi stăm la masă şi discutăm care sunt paşii următori ai zilei sau ai săptămânii. Adică, în exterior pare o mare bătălie, care în realitate nu există. Într-o dezbatere politică şi într-o societate democratică evident că este o parte a spectrului politic care nu susţine Guvernul şi atunci normal că fiecare strănut e transformat în bronşită acută, dar în realitate lucrurile sunt pe traiectoria corectă, campania de vaccinare evoluează de la o zi la alta şi lucrurile se ameliorează. Acolo unde sunt disfuncţionalităţi, încercăm să le reparăm cât mai repede”, a mai spus vicepremierul USR PLUS.

Articolul precedentTragedia de la Colectiv ar fi putut fi evitată dacă ISU ar fi catadicsit să anteverifice condițiile de funcționare
Articolul următorAmenzi de 24.000 de lei în cazul vaccinării eronate de la RomExpo