Sursa: Google maps

Un avocat din cadrul Baroului Argeș a fost reținut pentru 24 de ore de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Pitești, într-un dosar în care acesta este acuzat de trafic de influență.

Faptele imputate acestuia ar data din anul 2019, când a cerut și a primit, în decursul a mai multor luni, nu mai puțin de 10.000 de euro, de la un condamnat. Banii, spun procurorii, ar fi fost ceruți în numele unor judecători din cadrul Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Din ce arată procurorii anticorupție, „greșeala” avocatului ar fi fost că banii i-ar fi primit prin „Western Union”, iar date fiind probele strânse până la acest moment, decizia anchetatorilor este ca, după punerea în mișcare a acțiunii penale, inculpatul să fie prezentat Curții de Apel Pitești cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În primăvara anului 2019, suspectul, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins de la o persoană (martor în cauză), condamnată într-un dosar penal la o pedeapsă cu închisoarea în regim de detenție, suma de 10.000 euro, pe care ar fi și primit-o efectiv, în perioada aprilie-iulie 2019, prin mai multe transferuri făcute prin intermediul sistemului ”Western Union”.

Banii respectivi ar fi fost pretinși de suspect pentru a-și trafica presupusa influență pe care ar fi lăsat să se creadă că ar avea-o asupra judecătorilor din cadrul Înaltei Curți de Casație și Justiție și că-i va determina pe aceștia să adopte o soluție de admitere a recursului în casație pe care martorul, prin intermediul avocatului, urma să o exercite”, a comunicat DNA.

Articolul precedentEugen Tomac, despre proteste: „Taxele și impozitele puse pe umerii celor care produc i-au scos pe oameni în stradă”
Articolul următorGuvernul aprobă un prim pachet de măsuri pentru fermieri și transportatori. Ciolacu: „Ne vom ține de cuvânt”