Sursa foto: m.zf.ro

Compania Pfizer, cea care produce inclusiv vaccinuri anti-Covid, a chemat în judecată țara noastră și cere despăgubiri.

Informația a fost confirmată oficial chiar de purtătorul de cuvânt al Guvernului, care a afirmat că Pfizer nu solicită despăgubiri doar țării noastre, ci mai multor state din Uniunea Europeană.

Potrivit Antena 3, compania producătoare de vaccin anti-Covid ne cere în instanță să cumpărăm 28 de milioane de doze de ser pe care România le-ar fi comandat și, în caz contrar, să plătim măcar pentru jumătate din cantitate, respectiv 550 de milioane de euro.

Din câte știu, a venit o notificare de deschidere a acestui litigiu de către compania farmaceutică – cred că în ultimele zile din decembrie ale anului trecut. Undeva în ultima parte a lunii februarie va fi un prim termen.

Este vorba despre faptul că România a estimat un necesar pandemic pentru doza de vaccin, însă amendamentul la care compania farmaceutică face referire nu a fost semnat de Ministerul Sănătății și în consecință nici nu s-a putut face vreo plată, pentru că nu există acele doze încasate de statul român.

Într-o situație similară se află și alte țări, central și est-europene – Polonia și Ungaria cred că sunt în același caz cu noi referitor la aceeași companie farmaceutică”, a explicat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin.

Articolul precedentGuvernul aprobă un prim pachet de măsuri pentru fermieri și transportatori. Ciolacu: „Ne vom ține de cuvânt”
Articolul următorFostul primar Cherecheș, în continuare în arest în Germania