Foto: ZF.ro

Nu chiar toată opinia publică și vocile mai cunoscute din politică au critici la adresa ministrului de Interne Lucian Bode, o apreciere neașteptată venind din partea fostului ministru al Muncii – actualul primar al Craiovei, Lia Olguța Vasilescu.

Deși Bode a avut o reacție întârziată în cazul accidentului mortal provocat de un polițist vineri în București, Lia Olguța Vasilescu consideră că ministrul a făcut totuși ceea ce trebuia.

Ieri, ministrul de Interne a vorbit pentru prima dată public despre tragicul eveniment, într-o conferință de presă, catalogându-l drept „o faptă ireparabilă”. Totodată, Bode a arătat că regretă „enorm” și că sentimentul pe care îl are, ca tată, „este unul cutremurător”. În același timp, a promis, firește, că va lua măsuri.

O reacție bună din partea ministrului de Interne. A făcut ce a trebuit să facă un polițist în primul rând, să prezinte scuze. Nu a încercat să ascundă adevărul. Dimpotrivă, a spus niște lucruri destul de importante pentru opinia publică.

E clar că ești vinovat din moment ce conduci cu peste 50 de kilometri în oraș, ești vinovat când accidentezi pe cineva pe trecerea de pietoni, ești vinovat când mergi cu viteză, deși nu există o urgență în exercițiul funcțiunii”, a spus Lia Olguța Vasilescu, pentru Antena 3.

Între timp, polițistul care a accidentat mortal o minoră și a rănit o alta a fost pus sub control judiciar. Ancheta este în derulare, însă ceea ce se știe cert, potrivit procurorului Călin Radu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 1 – unitatea unde a fost înregistrat dosarul – este că accidentul s-a produs ca urmare a nerespectării limitei maxime de viteză admise în localitate, precum și a faptului că polițistul nu a acordat prioritate de trecere victimei.

De asemenea, acesta a precizat că autospeciala avea mijloacele luminoase în funcţiune, dar nu şi pe cele acustice, și că poliţistul nu se afla în misiune, astfel că procurorii nu au reţinut incidenţa niciunei cauze justificative sau de neimputabilitate.

Articolul precedentPercheziții domiciliare la persoane suspectate de furt de energie electrică, în Ploiești
Articolul următorLitrul de benzină va sări de pragul de 7 lei