Peste 100 de polițiști participă în această dimineață la o razie în două cartiere din Ploiești, considerate ca având „un risc criminogen ridicat”, urmând să fie făcute și nouă percheziții domiciliare la persoane suspectate de înșelăciune, furt calificat, furt de energie electrică, precum și infracțiuni rutiere, potrivit presei locale. Cele două cartiere vizate sunt Mihai Bravu și Mimiu.  

„La acest moment, aproximativ 110 poliţişti de investigaţii criminale, de ordine publică şi rutieră din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, desfăşoară o razie pentru menţinerea unui climat optim de ordine şi siguranţă publică precum şi pentru combaterea faptelor ilegale în două cartiere din municipiu, considerate ca având un risc criminogen ridicat”, anunţă IPJ Prahova, citat de Observatorul Prahovean.

În cadrul acţiunii, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale şi cei ai Poliţiei Municipiului Ploieşti vor pune în executare 9 mandate de percheziţie domiciliară în vederea documentării activităţii infracţionale a mai multor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, furt calificat, furt de energie electrică, cât şi infracţiuni la regimul rutier.

La acţiune participă poliţişti din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Prahova şi jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Matei Basarab Ploieşti.

Potrivit articolului 85 din Codul Penal, „sustragerea de energie electrică constituie infracțiunea de furt”. Deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcţionării echipamentului de măsurare a energiei electrice livrate constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 4 ani. Executarea sau folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.

Ciucă a anunțat plafonarea prețului la energie și gaz, începând cu 1 februarie

Articolul precedentFostul prefect USR al județului Galați revine pe funcție cu ajutorul instanței
Articolul următorLia Olguța Vasilescu, aprecieri la adresa lui Lucian Bode: „Nu a încercat să ascundă adevărul”