Nu e liniște în țară, parlament, dar nici în partidul care teoretic a învins la toate alegerile organizate din 2019 încoace. Frământările din PNL au ajuns până într-acolo încât ieri, europarlamentarul Rareș Bogdan a spus că este momentul ca Ludovic Orban să facă un pas și mai mare în spate, până la a demisiona din funcția de președinte al formațiunii. Europarlamentarul crede că, după alegerile parlamentare, Orban putea să își păstreze funcția de premier, însă nu mai era cazul să își mențină funcția din fruntea PNL.

Regret că a doua zi dimineața, după alegerile parlamentare, nu am ieșit cu Robert Sighiartău, cu Florin și ceilalți să cerem demisia președintelui PNL pentru că a dus partidul la pierderea alegerilor. El nu avea de ce să demisioneze din poziția de prim-ministru, trebuia să-și dea demisia din poziția de președinte de partid. E primul președinte de partid din ultimii 30 de ani, care a pierdut alegerile și care a rămas în funcție, ceea ce este anormal.

Și puteam să ne dăm noi ca exemplu demisia ca să-l obligăm și pe el. Nu am făcut asta, tot așa, ca să nu destabilizăm partidul înaintea negocierilor de formare a coaliției. Dar în momentul în care un premier și un președinte de partid îți obține în locul în care candidează 21%, atât a luat PNL la București, e o problemă și ea trebuie rezolvată. Partidul ăsta trebuie să aibă viitor, nu numai trecut și prezent. Partidul nu a făcut nicio analiză. Președintele partidului trebuia să-și dea demisia, să-și depună mandatul”, a spus Rareș Bogdan la Aleph News, citat de Știri pe Surse.