Curtea de Apel București a dispus luni ca Gigi Becali să fie citat cu mandat, pe 15 februarie, pentru a fi audiat ca martor în dosarul în care omul de afaceri Gabriel „Puiu” Popoviciu a fost trimis în judecată în legătură cu retrocedarea a două terenuri din zona Băneasa.
La termenul de luni al procesului, procurorul de ședință i-a cerut judecătorului Ion Bogdan Tudoran reaudierea ca martor a latifundiarului Gigi Becali, acesta fiind și cel care a depus un denunț în acest dosar. Gigi Becali a mai fost chemat ca martor în proces la un termen din iulie 2014, însă atunci a refuzat să jure pe Biblia din instanță, susținând că nu era ortodoxă.
Pe 15 februarie este programat să se desfășoare și ultimul termen în acest proces, în care Puiu Popoviciu a fost trimis în judecată, în decembrie 2012, pentru complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată și continuată, precum și pentru dare de mită.
În același dosar, au mai fost trimiși în judecată fostul șef al DGIPI Cornel Șerban, Ioan Niculae Alecu, rector al Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară (USAMV) București, Mihai Ion Florin Luican, fost prefect al municipiului București, Gabriel Toader, secretar Prefectura București, Ioan Todiraș, viceprimar al Primăriei Sectorului 1 București, Lizeta Minea, secretar Primărie Sector 1 și membru a subcomisiei de aplicare a Legii 1/2000 din cadrul Primăriei Sectorului 1 București, Gheorghe Petrulian, Ștefan Diaconescu, secretar științific și rector în cadrul USAMV București, Petru Pitcovici, șef Divizie Operațiuni din cadrul Direcției Generale Anticorupție din MAI și Andrei Mihai Bejinaru.
Potrivit DNA, în perioada 2000-2004, rectorul Ioan Niculae Alecu, beneficiind de sprijinul interesat al lui Popoviciu, pe baza unui contract încheiat cu încălcarea prevederilor legale, a făcut posibilă aducerea unui teren de 224 hectare, aparținând domeniului public al statului, ca aport în natură la capitalul social al SC Băneasa Investments SA, societate controlată de omul de afaceri. „În condițiile în care terenul respectiv (ferma Băneasa) se afla în proprietatea publică a statului, conform legii, nu putea să facă obiectul vreunei tranzacții și, în plus, a fost în mod vădit subevaluat. În momentul constituirii ca aport la capitalul social al SC Băneasa Investments SA, terenul a fost evaluat la valoarea de 1 USD/mp, în timp ce valoarea de piață de la acea dată era de aproximativ 150 euro/mp. Terenul se situează în partea de nord a orașului București, se învecinează cu DN1 București-Ploiești, iar pe acest teren s-au construit puncte de lucru și sediile unor importante societăți comerciale”, susțin procurorii.

Articolul precedentDan Şova ar putea scăpa de obsesia săpunului căzut la duş.
Articolul următorGigi Becali adus cu mandat la CAB pentru audieri în dosarul lui Puiu Popoviciu