Tanczos Barna (Captură video Insider Politic)

Tanczos Barna, ministrul Mediului, într-o postare pe pagina sa de Facebook a precizat că unul dintre motivele cele mai răspândite ale poluării generate de transport este deplasarea cu propria mașină. Demnitarul a mai susținut că în 90% dintre toate autoturismele din Capitală se află doar o singură personă.

Astăzi, de „Vinerea Verde”, ministrul a venit cu un coleg la volanul unei mașini electrice.

„De  Vinerea Verde, am venit la minister împreună cu un coleg într-o mașină electrică. A fost o ocazie bună să socializăm, iar pe termen lung astfel de metode pot diminua inclusiv costurile de transport, și sunt mai prietenoase cu mediul”, a scris ministrul Mediului pe pagina sa de Facebook.

Tanczos Barna: „Vinerea Verde este o oportunitate grozavă de a vorbi despre planurile noastre verzi”

În urmă cu o săptămână, ministrul Mediului a declarat că până în 2026, peste 200 de mii de mașini mai vechi de 15 ani vor fi scoase din circulație. Conform spuselor lui Tanczos Barna, Guvernul și-a asumat prin PNRR această reformă pentru a putea primi fondurile europene pentru construirea de autostrăzi.

„Această ţintă ambiţioasă o putem atinge doar dacă Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor acordă ajutor cetăţenilor pentru achiziţionarea unor autovehicule mai puţin poluante”, a spus Tanczos Barna în urmă cu o săptămână.

Totdată, ministrul a amintit că pentru anul 2021 s-a dublat bugetul Programului Rabla față de anul trecut, iar suma totală de finanțări în cazul mașinilor electrice s-a triplat.

Campania „Vinerea Verde”

Reamintim că pe 12 martie 2021, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a lansat campania „Vinerea Verde”, o inițiativă menită să reducă poluarea cauzată de transportul cu mașinile personale.

Sub sloganul „STOP! Azi mașina stă pe loc!”, această campanie încurajează folosirea transportului alternativ de către angajații din instituțiile publice. „Vinerea Verde” și-a propus ca până la sfârșitul anului, cel puțin 1 din 4 angajați să vină la locul de muncă, în ultima zi lucrătoare a săptămânii, pe jos, cu bicicleta sau cu transportul în comun.

Zeci de politicieni s-au alăturat campaniei, printre care și președintele României Klaus Iohannis. Astfel, pe 22 aprilie, șeful statului a renunțat la mașină și a mers la Cotroceni cu bicicleta.

Tanczos Barna (M. Mediu): „Există o crimă organizată în acest domeniu”

Articolul precedentSindicaliştii SANITAS, protest spontan în faţa Guvernului
Articolul următorBradul în ghiveci: ce condiții trebuie îndeplinite pentru ca replantarea să reușească
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.