Foto: Digi 24
Foto: Digi 24

Salariile profesorilor vor crește cu 8%, începând cu data de 1 ianuarie 2022.

Majorarea vine după ce Ministerul Finanțelor a modificat proiectul de ordonanță care, inițial, îngheța veniturile cadrelor didactice.

Prin această ordonanță, o parte dintre angajați, printre care și profesorii care nu au beneficiat de ultima majorare salarială, ar putea avea salarii crescute începând cu anul viitor, au declarat surse guvernamentale pentru news.ro.

Ce prevede proiectul de OUG:

Prin excepție de la alin. (1), pentru personalul didactic de predare, personalul didactic auxiliar, personalul didactic de conducere şi personalul de îndrumare şi control din învăţământ, începând cu data de 1 ianuarie 2022 salariile de bază se majorează cu 1/4 din diferenţa dintre salariul de bază prevăzut de Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările și completările ulterioare pentru anul 2022 şi cele din luna decembrie 2021.

Salariile profesorilor nu au crescut deloc în 2021

Nu au existat majorări salariale în cursul acestui an, fostul premier motivând că sunt ”înghețate salariile din sectorul public”.

La acel moment, Florin Cîțu declara că o creștere economică mai mare înseamnă companii cu investiții mai mari, locuri de muncă, venituri la bugetul de stat mai mari.

Cu cât crește economia mai rapid poți să împărți mai mult. Aceste cifre sunt oficiale. Oamenii să înțeleagă că această mecanică a creșterii economice poate fi păstrată dacă investim. Aș vrea că banii să se ducă în investiții, în locuri de muncă, nu pe criterii politice„, a declarat atunci Florin Cîțu, la TVR1.

În afară de profesori, urmează să aibă salariile mărite și o parte dintre angajații sistemului de sănătate. Este vorba despre brancardieri și infirmiere.

Articolul precedentEmil Hurezeanu: „E o rușine că în cărțile de istorie de astăzi nici măcar 20 de rânduri întregi nu sunt dedicate Revoluției”
Articolul următorKelemen Hunor, despre pensiile speciale: ”Nicăieri nu se acceptă ca pensia să fie mai mare decât salariul”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time