Sursa foto: DC News

UPDATE: Judecătoria Topoloveni a dispus, vineri, arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Mihai Marin (primarului comunei argeşene Beleţi-Negreşti), suspectat că a provocat un incendiu în sediul instituţiei pe care o conduce, relatează Agerpres. Decizia este executorie, dar nu și definitivă, inculpatul având termen de 48 de ore de la pronunțare pentru a o contesta.

„Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni. (…) Dispune arestarea preventivă a inculpatului M.M. (…) pentru săvârşirea infracţiunilor de distrugere (…) şi sustragere sau distrugere de înscrisuri (…) pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 17.12.2021 şi până la data de 15.01.2022, inclusiv. Respinge cererea inculpatului privind luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu sau a măsurii controlului judiciar”, se arată în hotărârea instanţei. (SB)

Știre inițială: Mihai Marin, primarul comunei Beleți-Negrești, a fost reținut, joi seară, de către oamenii legii, fiind acuzat de distrugere prin incendiere. Mai mult, edilul va fi prezentat magistraților cu propunere de arestare preventivă.

„Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Topoloveni, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, au continuat cercetările în dosarul penal întocmit în urma incendiului petrecut în noaptea de 12 spre 13 decembrie a.c., pe raza localităţii Beleţi-Negreşti”, au transmis reprezentanții IPJ Argeș.

Primarul din Beleți-Negrești a fugit de la fața locului

De asemenea, polițiștii l-au condus pe bărbatul în vârstă de 53 de ani la sediul poliției pentru cercetări.

Reamintim că în noaptea de duminică spre luni, mai multe autospeciale au intervenit pentru stingerea focului izbucnit la sediul primăriei. Oamenii legii îl suspectează pe Mihai Marin, primarul comunei Beleți-Negrești, că ar fi pus focul intenționat. Flăcările au distrus clădirea Primăriei și o anexă în care se aflau documente importante.

Conform polițiștilor, edilul ar fi scos mai multe dosare din anexă și le-a stropit cu motorina cumpărată pentru utilajele de deszăpezire. Mai mult, în noaptea când primăria a luat foc, o cameră de supraveghere l-a surprins pe Mihai Marin când pleca din zonă.

La câteva ore de la producerea incendiului, bărbatul a fost implicat într-un accident rutier în județul Gorj. După ce a fost dus la spital, primarul a plecat de acolo fără să spună la nimeni nimic. Familia l-a dat dispărut, iar polițiștii au reușit să îl găsească în noaptea de marți spre miercuri.

Paznicul unui mall l-a văzut în apele râului Argeș, edilul fiind transportat la spital cu hipotermie.

Incendiu de proporții în Constanța

Un incendiu puternic a izbucnit în noaptea de miercuri spre joi, în parcarea subterană a unui bloc din Constanța. Zeci de pompieri au fost mobilizați pentru lichidarea incendiului, fiind activat Planul Roșu de Intervenție.

Pompierii au evacuat 250 de persoane, dintre care 100 au fost coborâte cu autoscările de pe acoperiș sau de la etajele superioare. Mai mult, opt persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au suferit arsuri.

În urma cercetărilor, polițiștii au identificat doi minori implicați în incendiul ce a distrus un bloc întreg, ei fiind duși la audieri. Dacă vor fi găsiți vinovați, cel de 13 ani nu va răspunde penal, iar în cazul celui de 15 ani se va stabili dacă avea sau nu discernământ.

Incendiu la sediul unei primării din Argeș

Articolul precedentNicușor Dan „face jocul” Eco Sud. Acceptă ca bucureștenii să plătească bani mulți și să rămână cu gunoiul în stradă. Document
Articolul următorSorin Cîmpeanu dă libertate directorilor pentru a decide dacă se fac sau nu cursuri în 23 decembrie
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.