Foto: alephnews.ro
Foto: alephnews.ro

Nicolae Ciucă vine cu noi explicații în ceea ce privește Legea Bugetului, precizând că este nevoie investiții, dar și de protejarea veniturilor populației.

În acest sens, premierul aduce asigurări, declarând că un capitol foarte important este cel legat de investiții și, prin urmare, va fi alocat cel mai mare buget din ultimii 32 de ani.

În plus, Nicolae Ciucă precizează că majorarea pensiilor, alocațiilor și a indemnizațiilor rămâne un punct important pe ordinea de zi.

Angajamentul Guvernului: protejarea persoanelor cu venituri mici

În ședința precedentă, am adoptat și aprobat măsurile sociale pentru creșterea pensiilor, alocațiilor și indemnizațiilor sociale.

Din discuțiile pe care le-am avut și dezbaterile la nivelul fiecărui minister a reieșit angajamentul ferm al Guvernului României: protejarea veniturilor populației și protejarea persoanelor cu venituri mici.

A doua coordonată: susținerea mediului de afaceri și alocarea celui mai mare buget de investiții din ultimii 32 de ani”, a spus Nicolae Ciucă.

 România are nevoie de investiții, deoarece acestea reprezintă ”motorul creșterii economice”

De asemenea, premierul a punctat că, de la 1 ianuarie 2022, va fi aplicată o cotă a TVA de 5% pentru energie termică. Această cotă vizează atât populația, cât și anumite instituții publice.

În ceea ce privește programul Prima Casă, premierul a venit cu informații suplimentare, declarând că va fi stabilită o cotă de 5%.

Premierul Nicolae Ciucă a subliniat, joi, în cadrul unei întâlniri cu antreprenorii, că investițiile sunt motorul creșterii economice și că guvernul va aloca cel mai mare buget de investiții din ultimii 30 de ani.

Este vorba despre un procent de 7%, bani care merg preponderent spre proiecte de infrastructură, inclusiv pentru firmele românești.

Articolul precedentVasile Dîncu, despre numirea lui Alexandru Stănescu la ANRE: „Este o decizie asumată”
Articolul următorEmil Hurezeanu: „E o rușine că în cărțile de istorie de astăzi nici măcar 20 de rânduri întregi nu sunt dedicate Revoluției”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time