Sursa foto: Tele M

Adrian Veștea, președintele Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România, a precizat că pentru 2022, Guvernul va aloca un miliard de lei pentru drumurile județene. Reamintim că bugetul alocat pentru anul trecut a fost de 700 de milioane de lei.

Totodată, vor fi plătite 90% din costurile de funcționalitate ale tuturor Direcțiilor de Asistență Socială și Protecție a Copilului din țară. „Am primit, de asemenea, promisiunea că se vor actualiza standardele minime de cost pentru această instituţie”, a spus Adrian Veștea.

Veștea: „ Vor continua discuțiile cu reprezentanții Guvernului”

Adrian Veștea a mai spus că toate Consiliile Județene au oameni cu experiență în ceea ce privește implementarea proiectelor pe fonduri europene.

„Am considerat că este foarte important să se ţină cont de faptul că toate Consiliile Judeţene dispun de o resursă umană foarte bună, bine calificată pentru tot ceea ce înseamnă implementarea proiectelor pe fonduri europene şi considerăm necesar că ar fi foarte bine ca noi să devenim parteneri în implementarea PNRR în aşa fel încât să avem o cotă cât mai mare de absorbţie în perioada următoare”, a mai spus Veştea, relatează Digi24.

El a mai precizat că în ultima perioadă, Uniunea Consiliilor Județene a avut numeroase solicitări, luând în calcul faptul că asigură funcționarea unităților medicale. De asemenea, Veștea a mai menționat că Direcția Generală de Asistență Socială nu este finanțată, iar standarul minim de cost trebuie adus la zi.

„De asemenea sporurile care sunt primite de personalul care lucrează în aceste centre, modul în care ne-a afectat pandemia şi a trebuit să suplimentăm o serie de cheltuieli pentru această instituţie, de asemenea cheltuielile pe care le facem în spitale şi ceea ce înseamnă partea de cofinanţare pentru toate proiectele pe care le avem în implementare”, a mai spus președintele Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România.

Reamintim că Adrian Veștea, membru al Partidului Național Liberal (PNL) de peste 20 de ani, este președintele Consiliului Județean (CJ) Brașov din 2016. El a fost consilier local în Râșnov timp de 4 ani, după care primar pentru 12 ani.

Cîțu a anunțat „tandem” la conducerea județelor: șeful CJ-ului și prefectul, din același partid

Articolul precedentDerapajele repetate ale Dianei Șoșoacă vor modifica regulamentul Senatului
Articolul următorPetardele – periculoase, inutile și ilegale
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.