Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu

Tăriceanu uită de unde a plecat, adică din PNL, și critică dur ce a ajuns Partidul Național Liberal.

Tăriceanu a reușit să facă artă din trădări și din traseismul politic, și fix acest politician, își arată colții, când se simte încolțit.

Vorbește agresiv despre partidul care i-a fost cartea de căpătâi și călăuză în 1990 și despre partidul care i-a fost cuib între 1990 și 2014.

Adică, vreo 24 de ani în bârlogul PNL.

Animalul rănit zgârâie și mușcă, iar manipulatorul vorbește despre manipulare, simțindu-se manipulat: Tăriceanu a renunțat să scotocească în sertarul cu amintiri. Sau, memoria nu-l mai ajută, așa cum îl ajuta, cândva, șarmul cu care convingea gospodinele să-l voteze.

Tăriceanu, reacție rapidă după ce CCR a dat undă verde anchetării sale: Unii vor să mă scoată din joc. Nu cedez, nu mi-e frică. Nu voi deveni mai puțin critic la adresa președintelui și guvernului

Amneziile unui politician mediocru

Călin Popescu-Tăriceanu a fost un politician semi-anonim, semi-cunoscut, semi-plăcut și deosebit de mediocru. Când a renunțat să tacă (pentru că discursurile nu au fost niciodată punctul lui forte), a decis să se lamenteze, să acuze public și să discute despre principii, el fiind exact omul lipsit de principii.

Plus că nu a știut nicidată să-și asume sau să accepte că în politică mai și pierzi.

Funcții în trecut? Câteva. Și acelea tot în PNL: președinte PNL, vicepreședinte PNL, deputat PNL, Ministru de Stat și Ministru al Economiei și Comerțului în guvernul Ciorbea. Până la ALDE.

ALDE: un satelit al PSD-ului

Cum l-a ajutat PNL-ul: afacerile, banii, averile, ceva privatizări și un renume. A fost scos din anonimat.

Când coroana PNL a început să-i zâgrie tâmplele, a invenant o horă mai restrânsă, dar mai coruptă.

S-a răzbunat, a făcut traseul politic și-a pus o nouă coroană, coroana de președinte ALDE. ALDE, care nu a făcut decât să se smiorcăie mai mult ca oricare alt partid, declarându-se reprezentantul clasei de mijloc, a bieților întreprinzători, a liber profesioniștilor.

ALDE, care s-a dezis și de PNL și de PSD, dar, în tăcere și întuneric, a fost doar un mini PSD stresat și cu ambiții de grădiniță. Simpatizând PSD-ul tot din întuneric, Tăriceanu a fost principalul aliat parlamentar al lui Liviu Dragnea în perioada 2017 – 2019.

Cineva ar trebui să-i amintească de momentul în care a votat, cot la cot cu PSD, masacrarea legilor justiției și a Codurilor penale. Amnezie?

Alte amintiri politice: răzbunarea, ura și pierderea admiratorilor l-au făcut pe Tăriceanu să înființeze un partid de care nu-și mai aduce nici el aminte: PLR (Partidul Liberal Reformator), numit pompos și Adevăratul partid de DREAPTA.

Din PLR s-a născut ALDE, adică un fel de umbră a Partidului Social Democrat, faimos doar pentru că apărea pe pancartele protestatarilor.

Tăriceanu, huiduit de brașoveni. Copiind PSD, ALDE a adus mii de oameni în acest oraș

Circul PNL de pe Facebook

PNL este partidul traseiștilor, un partid care se vrea ”răul cel mai mic” și se vrea pe față, fără ocolișuri. Cu toate acestea, fostul președinte PNL, opărit cu prea mult ”penelism”, anchetat, acuzat și trimis în judecată, declară următoarele, iar următoarele sună a autoportret:

Ce a fost și ce a ajuns! La PNL mă refer.

Azi, PNL a ajuns un partid de saltimbanci, avizi după putere, slugarnici față de un „tătuc” de la Cotroceni, un partid fără coloană vertebrală, măcinat de un război intern pentru puterea în partid.

PNL-ul de azi dă dovadă de lipsă de maturitate, acționează ca un novice al politicii, care își taie, prin fiecare acțiune, craca de sub picioare.

Prin tot ce se întâmplă zilele acestea, conducerea PNL se descalifică și se discreditează. Cine oare ar putea avea încredere în ei să guverneze România, când ei fac acest joc ridicol pentru funcții?”, a scris Călin Popescu Tăriceanu pe pagina de Facebook.

Dar în tine, cine mai are încredere, Căline?

Tăriceanu consideră că jurnaliștii sunt o ”grupare mafiotă”

Pe flecar să-l înveți cum să tacă, nu cum să grăiască

Un individ care a fost urmărit penal, care a fost acuzat de DNA și care consideră că jurnalismul este mafie – ar trebui să tacă.

Un individ care a votat pentru masacrarea legilor justiției și a Codurilor penale – ar trebui să tacă.

Un individ care a fost trimis în judecată, a militat pentru familia tradițională, dar a divorțat de vreo 4 ori, un individ care i-a etichetat drept ”manipulați” pe protestatari – ar trebui să tacă.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentPreședintele Franței, infectat cu Covid-19
Articolul următorMonarhia vrea pădurea din România: Paul al României va ”domni” din închisoare
Jurnalist full-time / Pesimist part-time