Tăriceanu consideră că jurnaliștii sunt o ”grupare mafiotă”

Călin Popescu Tăriceanu pledează nevinovat

Acuzatul face acuzații: Tăriceanu consideră că relatările din presă în legătură cu propria persoană nu sunt altceva decât reglări de conturi între grupări mafiote.

Acesta consideră că informațiile corecte, libertatea de opinie și critica sunt chestiuni care lipsesc din presa din România. Mai mult de atât, politicianul se consideră o victimă a manipulării și a dezinformării.

Este vorba despre jurnaliștii de la Realitatea Plus, care sunt acuzați de politician că ar suferi de o lipsă de subiecte.

Călin Popescu Tăriceanu pledează nevinovat, se exprimă liber pe pagina sa de Facebook și insistă pe faptul că în presă există dezinformare și multă manipulare.

Nu, dezinformării! Nu, manipulării!

”Este bine când primești semne că instituțiile statului nu au murit, că încă luptă pentru libertatea de opinie dar și pentru responsabilitate și stat de drept, nu de drepți! Am văzut lupta celor din CSM pentru a ține serviciile departe de procesul de justiție. Mai târziu am primit această adresă din partea Consiliului Național al Audiovizualului care sancționează linșajul mediatic la care m-a supus postul “Realitatea Plus”.

Nu mi-a fost ușor să sesizez CNA-ul pentru că știu cât de greu este să fii jurnalist, cât de greu găsești subiecte care să țină publicul la tine pe post și nu la concurență, dar ce s-a întâmplat la “Realitatea Plus” nu a fost jurnalism, ci o reglare de conturi între grupări mafiote, reglare în care am fost târât fără să am nimic de a face!

Da, criticilor! Da, informațiilor corecte! Da, libertății de opinie! Nu, dezinformării! Nu, manipulării!”, a scris Călin Popescu Tăriceanu pe contul său de Facebook.

Tăriceanu, trimis în judecată pentru abuz în serviciu

Remaintim faptul că Popescu Tăriceanu a fost trimis în judecată marți de către Parchetul General, fiind acuzat că, în calitatea pe care o avea de preşedinte al Senatului, nu a făcut demersurile pentru încetarea mandatului de senator al lui Cristian Marciu, care fusese declarat incompatibil şi nu avea dreptul să ocupe o funcţie publică. În acest dosar, senatorul Cristian Marciu a fost trimis în judecată pentru uzurpare de calităţi oficiale.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentPrimăria Capitalei, vizată de percheziții
Articolul următorBăsescu, cercetat penal pentru că ar fi declarat oficial că nu a fost colaborator al Securității
Jurnalist full-time / Pesimist part-time