DIICOT: Percheziții în mai multe județe din țară pe motivul contrabandei cu țigarete

Grupul infracțional deține o fabrică clandestină de țigări

Procurorii DIICOT au anunțat că astăzi vor avea loc percheziții de amploare atât în București, cât și în alte nouă județe din țară. Vizat este un grup format din cetățeni moldoveni și români care ar fi pus la cale o fabrică de țigarete clandestină.

Primăria Capitalei, vizată de percheziții

Procurorii DIICOT fac percheziții în mai multe județe din țară

Potrivit unor surse din anchetă, grupul infracțional ar fi acționat pe raza următoarelor județe: Constanța, Iași, Galați, Ilfov, București, Bihor, Bacău, Sibiu sau Timiș, practicând contrabanda de țigări. Procurorii DIICOT fac, astfel, aproximativ 40 de verificări la diverse adrese, cu scopul de a destructura activitatea ilicită.

Conform OLAF, prejudiciul se ridică la 31 milioane de euro.

Grup infracțional FOARTE organizat

Grupul infracțional vizat de procurorii DIICOT la perchezițiile ce au loc în cursul zilei de astăzi pare să fie unul dintre cele mai organizate, ocupându-se de absolut toate detaliile. Astfel, aceștia ar fi pus la cale, potrivit informațiilor de la această oră, inclusiv transmiterea de materiale pentru fabricarea țigaretelor, cu legături directe în alt stat membru UE, de unde unde și implicarea OLAF în această anchetă.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentRădulescu, trimis în judecată pentru abuz în serviciu
Articolul următorCiolacu, tranșant: „Strângeți-vă circul ridicol și plecați odată acasă!”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.