Foto: Facebook

Nu merg foarte bine negocierile dintre partidele de dreapta, iar aceasta se vede cu ochiul liber. Nu doar cu ochiul liber, ci se poate deduce chiar simplu, din declarațiile politicienilor din PNL și USR-PLUS, mai puțin din UDMR, care a fost până acum un partener tăcut. Iar la capitolul declarații, se poate sublinia și una dintre cele mai recente ieșiri ale lui Florin Roman, liderul de grup al liberalilor din Camera Deputaților, care se arată extrem de deranjat de atitudinea liderului USR-PLUS Dacian Cioloș, pe care îl compară cu… Liviu Dragnea. Roman insistă că românii au ales o guvernare de dreapta și lasă să se înțeleagă că acesta ar fi singurul motiv pentru care, forțați de împrejurări, liberalii îi acceptă drept parteneri pe cei din USR-PLUS.

Gestul domnului Cioloș care consideră că este îndreptățit să spună că el are un soi de drept de veto asupra propunerilor făcute de PNL nu este doar unul de agresiune la adresa PNL, ci și unul similar cu ce a făcut Dragnea! Am trăit acel moment în care deși am fost desemnat de PNL să ocup președinția Comisiei de Administrație Publică, am așteptat un an și o decizie a CCR, pentru a primi ce mi se cuvenea. Atunci, Dragnea a spus: Da, este locul PNL dar nu cu…Roman! Speram să nu mai trăiesc un astfel de moment și din păcate, văd un gest similar la Dacian Cioloș.
Din acest motiv, am propus împreună cu Dan Motreanu ca în negocierile viitoare să fie clar stipulat că noi nu ne implicăm în numirile USR, dar și viceversa e valabilă!
Sper ca cei de la USR să înțeleagă că nu pot fi puse sub semnul îndoielii nici cele 10 procente în plus ale PNL, nici ponderea de 55% a PNL în prezumtiva coaliție de dreapta!
Doar prin bună credință și respectarea voinței romanilor putem construi împreună! Astfel de gesturi de agresiune nu fac bine dreptei și netezesc calea PSD spre guvernarea unei Românii pe care pur și simplu a nenorocit-o!”, atrage atenția liberalul Roman.

Articolul precedentCiolacu, tranșant: „Strângeți-vă circul ridicol și plecați odată acasă!”
Articolul următorCont de Twitter spart: Trump folosea cea mai simplă parolă