Un hacker olandez i-a spart contul de Twitter lui Donald Trump printr-o metodă extrem de simplă: a ghicit parola.

Apelând la un joc de cuvinte și la cât de previzibil poate fi Trump, hackerul a ajuns la concluzia că parola președintelui american poate fi un simplu acronim.

Acesta a declarat că nu a întreprins acțiuni malițioase în momentul în care a intrat pe contul acestuia, motiv pentru care olandezul nu va fi pus sub acuzare.

Procurorii din Olanda care au cercetat un caz de infracțiune cibernetică au confirmat că lui Donald Trump i-a fost spart contul de Twitter în luna octombrie, în ciuda faptului că Washingtonul și rețeaua socială au dezmințit această informație, relatează The Guardian.

Parola lui Trump: simplă, previzibilă și narcisistă

Jurnaliștii din Olanda au relatat faptul că Victor Gevers nu a întâmpinat dificultăți în a sparge contul președintelui american, nu a avut nevoie de vreun program complicat și a fost ajutat și de faptul că Donald Trump nu folosește măsuri de securitate.

Un hacker olandez i-a spart contul de Twitter lui Donald Trump. Ce parolă avea președintele american

Gevers a reușit să se logheze pe contul de Twitter al lui Donald Trump în data de 16 octombrie, după ce a ghicit parola ca fiind ”maga2020!”. Cu alte cuvinte, ”maga2020!” nu este altceva decât acronimul sloganului de campanie de la alegeri al acestuia – ”Make America Great Again”.

Hoțul prins poate fi negustor cinstit

Hackerul olandez, în vârstă de 44 de ani, a recurs la cinste, anunțând imediat autoritățile de faptul că poate accesa contul lui Trump. Nu s-a oprit doar la țara de baștină, încercând să alerteze chiar și autoritățile americane. Ulterior, Secret Service l-ar fi  contactat și i-ar fi mulțumit pentru că i-a informat cu privire la posibila breșă de securitate.

Victor Gevers a fost etichetat ca ”hacker moral”, procurorii olandezi susținând că acesta nu poate fi pus sub acuzare sau pedepsit.

Foto

Ziarul de Investigații

Articolul precedentLiberalul Roman, dezamăgit: „Gestul domnului Cioloș nu este doar unul de agresiune la adresa PNL, ci și unul similar cu ce a făcut Dragnea!”
Articolul următorRețea organizată de pornografie infantilă, cercetată în Italia
Jurnalist full-time / Pesimist part-time