Dan Barna (Captură video)

Invitat la o emisiune la Digi24, fostul președinte USR Dan Barna consideră că alianța PSD-PNL nu va funcționa. Mai mult, el a precizat că dacă înțelegerea se va rupe, refacerea coaliției USR-PNL-UDMR este destul de mare, asta în contextul în care Dacian Cioloș a anunțat că USR intră în opoziție.

Dan Barna e de părere că Partidul Național Liberal (PNL) s-a transformat în „partid remorcă și agățat de PSD”. „Ce poate să fie mai tragic decât un partid care se declară urmașii brătienilor decât să ajungă în halul în care a ajuns asta PNL?”, a spus vicepreședintele USR, relatează Digi24.

Dan Barna: „Coaliția nu va funcționa, asta o știe orice român”

Fostul vicepremier din Guvernul Cîțu e optimist și crede în refacerea coaliției USR-PNL-UDMR, dacă negocierile cu social-democrații vor eșua. Mai mult, Barna consideră că în 2024, țara are nevoie de o guvernare de dreapta cu „o bucată care poartă astăzi tabla ruginită a PNL”.

Totodată, Barna a mai spus că varianta premierului prin rotire nu reprezintă altceva decât „o garanție că această coaliție nu are șansă să funcționeze”. „Acest bambilici între premieri e cea mai sigură garanție că această coaliție nu are șansă funcționeze. Ciolacu odată numit premier e puțin probabil să spună că e suficient, nu mai vrea să fie premier”, a mai declarat Dan Barna.

Chiar dacă conducerea USR a decis să nu susțină un viitor guvern format din liberali și social-democrați,  Barna e convins că există în PNL „germenii unei posibile colaborări viitoare”. „Știu că există în PNL o bucată care nu participă la aceste negocieri, și care ar putea să conțină germenii unei posibile colaborări viitoare”, a mai spus Dan Barna.

Reamintim că președintele Partidului Național Liberal (PNL) a anunțat marți seara că a fost votat sistemul alternativ de premieri. De asemenea, Florin Cîțu a mai precizat că mandatul nu a fost schimbat, astfel el rămâne la fel, de „formare a unei majorități în jurul PNL, cu premier liberal”. Premierul demis Florin Cîțu a mai adăugat că o viitoare coaliție trebuie să meargă la consultările cu Klaus Iohannis cu un singur nume de premier.

PNL a votat „rotativa”, iar primul premier să fie liberal

Articolul precedentÎnotul pus în cui la Ploiești! Primăria și CSM Ploiești obligă sute de copii să renunțe la performanță!
Articolul următorSindicatul Europol caută „un polițist responsabil” care să îl sancționeze pe președintele României
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.