George Simion și Claudiu Târziu (copreședinții AUR); preluare Digi 24.

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) solicită șefului statului să acorde sprijin urgent Poloniei, în contextul valului masiv de imigranți de la frontiera cu Belarus.

Reprezentanții AUR susțin că presiunea migratoare reprezintă o agresiune împotriva tuturor statelor membre ale Uniunii Europene. Mai mult, senatorul Claudiu Târziu, co-președintele AUR, îi amintește președintelui că are obligații constituționale în materie de politică externă și apărare. „Dacă cuvântul solidaritate mai are vreun sens, este cazul să o dovedim și noi ca aliat al Poloniei”, a declarat senatorul Claudiu Târziu, relatează g4.media.ro.

AUR consideră că România trebuie să sprijine Polonia în criza migranților

George Simion, co-președintele AUR,  îl cere lui Iohannis ca, „între două partide de golf”, să convoace Consiliul Suprem de Apărare a Țării. Totodată, Simion a precizat că România, ca aliat de încredere a Poloniei, trebuie să intervină pe căi diplomatice și cu ajutor uman.

 „Polonia are nevoie de sprijin acum (…)Granița estică a Poloniei este granița tuturor statelor membre”, a subliniat deputatul George Simion, co-președinte AUR.

Situație dramatică la granița dintre Polonia și Belarus

Aproape 4 mii de migranți din Orientul Mijlociu încearcă să ajungă în Polonia, iar ciocnirile de la frontieră devin de la o zi la alta mai accentuate. În urmă cu câteva zile, forțele de securitate au început să tragă cu gaze lacrimogene asupra migranților care aruncau cu pietre. Rusia, aliatul republicii Belaruse, a catalogat acest gest ca fiind „inacceptabil”, relatează Agerpres.

Oficialii Uniunii Europene susțin că președintele Belarusului, Lukașenko, a orchestrat toată această criză a migranților pentru a se răzbuna pe sancțiunile luate de UE din ultima perioadă. Cu toate acestea însă, Aleksandr Lukașenko a dat asigurări ca va încerca să repatrieze o parte din migranți.

Mii de oameni de la granița cu Belarus și-au așezat tabăra în pădurile care marchează frontiera cu Polonia. Până în momentul de față, 9 persoane și-au pierdut viața, încercând să intre în țară. Conform unei analize Politico, de la începutul lunii august și până acum, peste 30 de mii de oameni au încercat să treacă granița ilegal.  Majoritatea oamenilor și-au abandonat țara și încearcă să ajungă în țările dezvoltate din UE.

În Polonia, interzicerea dreptului la avort e egal cu o condamnare la moarte

Articolul precedentSpecialist al DNA, reținut de colegi pentru o mită de 12.000 de euro
Articolul următorRomânia luptă cu deşeurile, dar luptă “din pix”
Andrei NARIȚA
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.