Un instructor auto din județul Dolj a fost reținut ieri sub acuzația de trafic de influență, după un flagrant.

Bărbatul solicitase de la un cursant nu mai puțin de 1.500 de lei de la un cursant al școlii de șoferi, pentru ca acesta din urmă să obțină mai ușor permisul de conducere.

Numai că i-a fost organizat un flagrant de către ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – SJA Dolj, acțiune coordonată de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.

Astfel, potrivit DGA, instructorul auto autorizat a primit banii de la cursantul care făcuse denunțul, și care explicase că banii remiși ar fi urmat să ajungă la polițiștii examinatori cu care urma să susțină proba practică pentru obținerea permisului de conducere.

Instructorul auto autorizat, în vârstă de 35 de ani, a cerut suma de 1.500 de lei de la o persoană care parcursese cursurile unei școli de șoferi din municipiul Craiova, pretinzând că, în schimbul banilor primiți, va interveni pe lângă polițiști din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Dolj, astfel încât cursantul să promoveze facil și sigur proba practică pentru obținerea permisului de conducere”, detaliază DGA.

După flagrant și primele audieri, instructorul auto a fost reținut de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, pentru trafic de influență, iar astăzi urmează să fie prezentat Tribunalului Dolj cu propunerea de arestare preventivā.

Articolul precedentConstanța: Trafic îngreunat la intersecția bulevardului Tomis cu Aurel Vlaicu
Articolul următorNumărul de secretari de stat şi de subsecretari de stat, limitat prin lege