Sursa: Facebook

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a anunțat că un club din acest municipiu, respectiv No Name, va fi demolat cât de curând.

Demersul are cumva încuviințarea instanței, în condițiile în care demolarea dispusă de către municipalitate a fost contestată de societatea care deține clubul, însă Curtea de Apel Timișoara a respins definitiv acțiunea.

Din ce detaliază primarul Timișoarei pe Facebook, clubul No Name era construit ilegal pe domeniul public și ocupă „de ani de zile ilegal și exploatează financiar 6.500 de mp din terenul Timișoarei. Fără contract de concesiune, fără autorizație de construire, fără cea de funcționare și fără aviz ISU”.

Potrivit prezentării paginii de Facebook proprii, „clubul de noapte şi de dans” se află pe Bulevardul Liviu Rebreanu din Timișoara, având și piscină, unde toată vara s-au derulat inclusiv concerte.

Nimeni nu a văzut nimic. Așa că, clubul a funcționat bine-mersi.
O spun cât se poate de clar: Timișoara are nevoie de viață de noapte. Și tocmai de aceea avem nevoie de concurență corectă. În timp ce antreprenorii onești și-au dezvoltat afaceri plătind taxe, chirii și operând la costuri normale, o clasă de privilegiați stă gratis pe domeniul public și le face concurență neloială.

În primăvară am semnat dispoziția de demolare și implicit de recuperare a terenului orașului. Au atacat în instanță și instanța ne-a dat dreptate definitiv. Urmează demolarea.

P.S. 1 Nu există modalitate legală prin care cei care construiesc pe domeniul public în mod ilegal să intre în legalitate.
P.S. 2 Terenul orașului pe care îl ocupă abuziv de ani de zile are o valoare estimată de 2,6 milioane de euro
”.

Sentința la care face referire primarul Timișoarei a fost pronunțată de Curtea de Apel săptămâna trecută, când s-a respins „recursul declarat de recurenta–reclamantă SOLDADO SRL, împotriva Sentinţei civile nr. 558/13.06.2023, pronunţată de Tribunalul Timiş în dosar nr. 2086/30/2023, în contradictoriu cu intimatul – pârâtul PRIMARUL MUNICIPIULUI TIMIŞOARA. Fără cheltuieli de judecată. Definitivă

În primă instanță, Tribunalul Timiș s-a pronunțat în iunie, când a fost respinsă „acțiunea formulată de reclamanta SC SOLDADO SRL în contradictoriu cu pârâtul PRIMARUL MUNICIPIULUI TIMIȘOARA ca fiind neîntemeiată. Respinge cererea reclamantei privind acordarea cheltuielilor de judecată”.

Societatea care deținea clubul solicita instanței să țină un pic pe loc o dispoziție a primarului din Timișoara, potrivit căreia trebuia să elibereze terenul prin desfiinţarea construcţiilor neautorizate. Potrivit acțiunii, societatea deținea totuși un drept de folosinţă asupra imobilului, printr-un contract de comodat încheiat în vara anului 2013 cu o societate. Însă construcțiile – cel puțin o parte, existau din anii 70, respectiv o bază sportivă, care în 1991 fusese predat unui sindicat.

Iar între acest sindicat şi o societate s-a încheiat o promisiune bilaterală de vânzare-cumpărare în noiembrie 2005, apoi mai multe acte adiționale până în 2013, obiectul promisiunii fiind transferul dreptului de proprietate asupra bazei sportive, contractul autentic urmând a fi încheiat după înscrierea construcțiilor în cartea funciară. Iar din contractul de comodat din iunie 2013 rezultă că folosința bazei sportive din Timișoara fusese predată pe o durată nelimitată începând cu luna iunie a acelui an.

Însă, cu toate acestea, instanța a dat dreptate municipalității. Între timp, la începutul acestei luni, la Tribunalul Timiș s-a judecat și acțiunea prin care se solicita anularea actului administrativ emis de primărie, acțiunea care a fost respinsă.

Articolul precedentAmenzi de 1,7 milioane de lei, în magazinele Kaufland
Articolul următorConstanța: Trafic îngreunat la intersecția bulevardului Tomis cu Aurel Vlaicu