Sursa foto: G4media.ro

Duminică după-amiază, conducerea USR va aproba programul de guvernare și lista Guvernului Cioloș. Pe lista cu miniștri se vor regăsi, totodată, fostul ministru al Transporturilor Cătălin Drulă şi fostul vicepremier Dan Barna. Forma finală a listei cu viitori membri ai Guvernului va fi prezentată în jurul orei 18.00, astăzi, 17 octombrie, într-o ședință ce va avea loc online.

Premierul desemnat a explicat că va menține actuala structură a Guvernului pentru evitarea procedurilor suplimentare pe care o eventuală schimbare le-ar implica.

Cioloș se prezintă în fața Parlamentului pentru votul de încredere

Luni, 18 octombrie, Cioloș se va prezenta cu propunerile de miniștri și programul de guvernare în fața Parlamentui. Birourile Permanente ale celor două Camere vor stabili o ședință comună pentru investitura noului Executiv. Încercările lui Cioloș de a reface coaliția au eșuat după ce liderii PNL și UDMR au declarat că nu vor susține un guvern condus de liderul USR.

Liberalii au decis să nu-i acorde votul de încredere lui Cioloș datorită coaliției pe care a făcut-o cu PSD și AUR pentru demiterea guvernului.

USR este parte a unei majorități parlamentare alături de PSD și AUR. Votul pentru moțiune a fost unul politic și a însemnat ruperea coaliției cu PNL. Răspunderea politică revine USR. În mod simetric, responsabilitatea pentru instalarea unui nou guvern revine coaliției USR, PSD și AUR. Dacian Cioloș are datoria să găsească sprijinul la partenerii de coaliție PSD și AUR”, a declarat Florin Cîțu, președintele PNL, vineri. De asemenea, liderul UDMR, Kelemen Hunor, e de părere că Cioloș nu a reușit să restabilească un nivel minim de încredere pentru refacerea coaliției de guvernare. Hunor i-a enumerat ce soluții are președintele USR în momentul de față.

UDMR ȘI PNL nu doresc refacera coaliției de guvernare sub conducerea lui Dacian Cioloș

„Prin urmare, el mai are trei opțiuni: 1. să renunțe la mandatul oferit de președinte; 2. să formeze un nou guvern PSD-USR-AUR, alianță formată pentru demiterea guvernului; 3. să ceară sprijinul parlamentului pentru un guvern monocrom USR”, a transmis liderul UDMR.

Dacian Cioloș a precizat, în urma declarațiilor celor doi lideri politici, că USR își asumă programul de guvernare și va merge mai departe pentru scoaterea țării din criza politică.

„USR rămâne determinat și eu ca premier desemnat rămân determinat să propun până la începutul săptămânii viitoare un guvern în Parlament, pentru că acolo se vede dacă există sau nu o susținere”, a mai precizat Dacian Cioloș în urmă cu câteva zile.

Kelemen Hunor: „Dacian Cioloș nu a reușit să restabilească un nivel minim de încredere”

Articolul precedentUPDATE – Dezmințire Environ -Mafia deșeurilor a dat în „clocot”. Clanurile de rromi din Strehaia au „turnat” nume grele. Milioane de euro pentru milioane de tone reciclate FICTIV(I)
Articolul următor„Miliardul” Uniunii Europene și stadiul SMID-urilor din județele României
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.