Tragicul eveniment s-a produs după ce tatăl și fiul îi arătau adolescentei pușca de vânătoare. La un moment dat, băiatul de doar 13 ani a apăsat pe trăgaci și și-a împușcat, în piept, sora de 15 ani care a murit pe loc.

Tatăl este cercetat pentru că nu a ținut într-un loc sigur arma și că a pus-o în mâna fiului său. Arma o deținea în mod legal, dar nu există o explicație de ce era încărcată, relatează Corriere della Sera. Bărbatul, fost procuror și consilier, a declarat anchetatorilor că glonțul a fost tras în timp ce arma era curățată. Paramedicii sosiți la fața locului nu au mai putut face nimic pentru copilă. La tragicul moment a fost de față și mama adolescentei, de profesie medic.

Polițiștii din Italia au deschis dosar penal pentru omor prin imprundență, iar tatăl fetei riscă ani grei de pușcărie. Criminaliștii continuă cercetările pentru a afla exact circumstanțele în care a murit adolescenta. La locul faptei s-au descoperit mai multe arme de vânătoare și pistoale.

Caz similar în SUA

Violența împotriva minorilor din România

Conform unui proiect de lege, adulții care lovesc brutal minori sau manifestă acte de o cruzime teribilă ar putea primi închisoare pe viață. Mai exact, adulții care produc leziui traumatice minorilor cu vârsta între 10 și 15 ani și au nevoie de îngrijiri medicale de până la 30 de zile ar putea sta după gratii de la 2 la 5 ani. De asemenea, dacă minorul are până în 10 ani, pedepsele sunt între 3 și 8 ani de închisoare. Mai mult, dacă minorul nu are 14 ani împliniți nu există posibilitatea împăcării părților. În prezent, legea prevede între 6 luni și 5 ani de închisoare sau amendă. Conform propunerii legislative, dacă lovirile adultului duc la decesul minorului, proiectul propune 20 de ani de închisoare, dacă copilul are între 10 și 15 ani. Dacă e mai mic, pedeapsa poate ajunge până la 25 de ani sau chiar detenție pe viață.

În România apar, din nefericire, multe filmări unde adulți lovesc brutal sau manifestă acte de cruzime față de minori.

Italia. Un român piroman a fost arestat pentru provocarea unui incendiu de vegetație

Articolul precedentPacienţi cu Covid-19 din Bihor au fost transferaţi în Ungaria
Articolul următorCiolacu anticipează anticipatele și le ordonă social democraților să se organizeze pentru alegeri
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.