Duminică, 17 octombrie, cinci pacienți infectați cu COVID-19 de la Spitalul din Beiuș au fost transportați de echipaje ale SMURD la Spitalul din Debrețin. Bolnavii nu se află în stare critică, dar au nevoie de administrare de oxigen şi de tratament. Pe tot parcursul drumului au fost însoțiți de doi medici, paramedici și o asistenă.

Transportul a fost efectuat cu trei ambulanțe ale SMURD: una de tip C1, de terapie intensivă și două autospeciale de transport victime. Autoritățile din țara vecină s-au oferit să primească 50 de pacienți care au nevoie de Terapie Intensivă. Acest ajutor vine în contextul în care spitalele din România nu m-ai au niciun loc liber la ATI.

Ungaria s-a oferit să ajute cu 50 de paturi la ATI

Conform unui comunicat transmis de Ministerul Sănătății, până în prezent au fost transferați 25 de pacienți spre secțiile ATI din centrele universitare Debrecen și Szeged. De asemenea, în spitalele din Ungaria a fost trimis și personal medical din țara noastră ce ține legătura cu familiile celor internați în spitale. Ungaria s-a oferit să sprijine țara noastră din cauza numărului mare de noi infectări zilnice și a internărilor în secțiile de terapie intensivă.

Mai mult, SMURD Bihor a transportat, joi seara, cinci pacienți din spitalele din București au fost  aduși pe Aeroportului din Oradea cu un avion Hercules al Forțelor Aeriene Române. Bolnavii se aflau în stare critică, fiind intubați și ventilați.

Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății, a precizat că toți pacienții vor fi transferați la centrele universitare din Szeged și Debrecen. „Mulțumim vecinilor noștri pentru colaborare și sprijin. Este un gest absolut firesc, de solidaritate europeană, de care  trebuie să ne bucurăm. Și noi, la rândul nostru am acordat sprijin altor state atunci când am avut posibilitatea”, a precizat Cseke Attila.

Pe lângă vecinii noștri, mai multe țări europene au decis să intervină cu ajutoare pentru unitățile medicale din România. Prin Mecanismul de Protecție Civilă al UE, Polonia și Olanda au trimis 250 de concetratoare de oxigen. Totodată, Italia a trimis peste 5.000 de doze de anticorpi monoclonali.

O pacientă COVID în stare critică a murit pe drumul spre Ungaria

Articolul precedentDacian Cioloș: „Mergem până la capăt”
Articolul următorO fată de 15 ani a murit împușcată de fratele ei
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.