Secretarul general al PSD, Paul Stănescu a afirmat că social democrații au acționat „corect și înțelept” prin neimplicarea în scandalul din interiorul coaliției de guvernare, spunând despre premierul Florin Cîțu „și-a dat arama pe față”, după ce a recunoscut că sunt șanse mai mari ca USR PLUS să revină la guvernare decât să fie format un guvern minoritar.
Kelemen Hunor face apel la compromis pentru depășirea crizei politice
„Să fie foarte clar, PSD nu va fi niciodată folosit ca să rezolve reglările de conturi ale găștilor de dreapta. Cu excepția celor care ne tot dau lecții că trebuie să scoatem coaliția dreptei ratate din noroiul în care s-a afundat, sunt foarte mulți oameni care au înțeles bine cum stă înșelătoria. Aceștia sunt membrii și simpatizanții PSD. Au înțeles că scandalul dintre USR și PNL este un conflict între găști, între interesele lor. Au înțeles foarte bine de ce PSD a luat această decizie de a sta departe de acest conflict”, a precizat Paul Stănescu, potrivit unui comunicat al PSD.
De altfel, Stănescu a precizat că social democrații se ocupă cu adevărat de „agenda cetățenilor”, fiind mai aproape de nevoile românilor: creșterea prețului la energie și gaz, precum și veniturile acestora. „Ne luptăm pentru toți românii, chiar și din opoziție. Am venit cu un proiect care plafonează prețurile la energie și gaze, reduce costul facturilor cu 50% din scumpirea existentă și impozitează profiturile producătorilor de energie și gaze. Și vom continua cu presiuni pentru creșterea pensiilor și a salariului minim. Dar și alte măsuri sociale și pentru mediul de afaceri”, a mai precizat Stănescu, adăugând că este important ca românii să înțeleagă care este misiunea politică a social democraților.
„Nu se rezumă nici în a favoriza gașca lui Cîțu sau a lui Orban, nici cea a lui Barna. Ei se ceartă pe ciolan, ei se împacă. Pe noi ne interesează ce măsuri putem lua rapid pentru a îmbunătăți viața românilor, care s-a înrăutățit cumplit în această scandaloasă guvernare a dreptei”, a concluzionat Stănescu.
Virgil Popescu explică de ce plafonarea prețurilor nu ar fi o opțiune